Κατάλογος
Κατάλογος

KULLEN-KOTI GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001

26.06.2021 05:06

Ευέλικτη προστασία από τη σκόνη και τα ρεύματα

Η KULLEN-KOTI προμηθεύει συστήματα βουρτσών για πολυάριθμα επαγγέλματα στην οικοδομική βιομηχανία

Χάρη στο ευρύ φάσμα παραλλαγών και τύπων τους, τα συστήματα βουρτσών KULLEN-KOTI είναι απαραίτητα λειτουργικά στοιχεία σε πολλούς τομείς της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Αναλαμβάνουν εντελώς διαφορετικά καθήκοντα ανάλογα με τον τομέα εφαρμογής. Ενώ χρησιμοποιούνται ως εύκαμπτες σφραγίδες στην κατασκευή πυλών, θυρών και παραθύρων, χρησιμεύουν ως εργαλεία για την τεχνολογία επιφανειών, καθαρισμού και επεξεργασίας σε μηχανήματα και εγκαταστάσεις κατασκευών. Διαβάστε εδώ ποιες βούρτσες κυριαρχούν αυτή τη στιγμή στα επαγγέλματα της οικοδομής και του πολιτικού μηχανικού.

Εάν ο σχεδιασμός των πυλών, των θυρών και των παραθύρων αφορά την υλοποίηση εύχρηστων και στεγανών μηχανισμών κίνησης και ασφάλισης, τότε οι βούρτσες ταινίας και στεγανοποίησης της KULLEN-KOTI αποτελούν μέρος της τυποποιημένης γκάμας εξαρτημάτων που χρησιμοποιείται από πολλούς κατασκευαστές. Αυτό συμβαίνει επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υλοποίηση κινηματικών μηχανισμών περιστροφής, ολίσθησης και ολίσθησης χαμηλής τριβής και χαμηλού θορύβου, καθώς και για λύσεις στεγανοποίησης που παρέχουν αξιόπιστη και διαρκή προστασία από σκόνη, βρωμιά, ρεύματα, υγρασία, έντομα και θόρυβο. Το ίδιο ισχύει και για τις κλασικές εφαρμογές ξηράς δόμησης, όπως η πραγματοποίηση χαμηλού ρεύματος και φιλικών προς την εγκατάσταση διόδων για καλώδια, σωλήνες και αγωγούς. Η KULLEN-KOTI προσφέρει επί του παρόντος ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο από υψηλής ποιότητας βούρτσες ταινίας και στεγανοποίησης, οι οποίες είναι ειδικά προσαρμοσμένες στις ποικίλες απαιτήσεις αυτών των κλάδων της οικοδομικής μηχανικής. Οι κατασκευαστές θυρών και παραθύρων έχουν πάντα τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ πολυάριθμων βασικών εκδόσεων με διαφορετικά προφίλ και υλικά περιποίησης ή προ-διαμορφωμένων, έτοιμων προς εγκατάσταση συστημάτων βουρτσών.

Στεγανοποίηση και διαχωριστικά

Ανάλογα με τον τύπο και την παραλλαγή, οι βούρτσες λωρίδων και στεγανοποίησης της KULLEN-KOTI διαθέτουν προφίλ από χάλυβα, αλουμίνιο ή πλαστικό, τα οποία είναι κατά κύριο λόγο εφοδιασμένα με περιποιήσεις από πλαστικές τρίχες. Μπορεί να έχουν τη μορφή λωρίδων, δακτυλίων ή δίσκων και μπορούν να φιλοξενηθούν σε ιμάντες ή κυλίνδρους μέσω κατάλληλων υποδοχέων. Διατίθενται σε πολλά διαφορετικά χρώματα RAL. Ανάλογα με τον σχεδιασμό, είναι επίσης ανθεκτικές σε οξέα και χημικές ουσίες και είναι κατάλληλες για ένα ευρύ φάσμα θερμοκρασιών από -45° C έως +120° C. Εάν είναι εξοπλισμένες με μεταλλική βάση και συρμάτινο τελείωμα, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για ακόμη υψηλότερες θερμοκρασίες.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι βούρτσες λωρίδων και στεγανοποίησης της KULLEN-KOTI είναι λειτουργικά πολύ ανώτερες από άλλους τύπους στεγανοποίησης - όπως οι συμβατικές ελαστικές σφραγίδες. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για την ομάδα των εύκαμπτων στεγανοποιήσεων με βούρτσες, οι οποίες προσφέρουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα: Τη συμπιεστότητα του περιγράμματός τους. Αυτό σημαίνει ότι οι ίνες του γεμίσματος ισιώνουν πάντα ξανά μετά από μια φάση συμπίεσης (ανάκαμψη) και έτσι παραμένουν εγγυητές για το υψηλό αποτέλεσμα στεγανοποίησης της βούρτσας για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, η συμπιεστότητα του γεμίσματος επιτρέπει την πολύ ακριβή και εύκολη τοποθέτηση της στεγανοποίησης της βούρτσας σε γωνίες και ακμές.

Καθαρισμός, αφαίρεση, εξομάλυνση

Εκτός από την κατασκευή θυρών και παραθύρων, τα συστήματα βούρτσας της KULLEN-KOTI συναντώνται και σε πολλούς άλλους τομείς της κατασκευαστικής βιομηχανίας. Η τεχνική εστίαση εδώ εστιάζεται κυρίως στα διάφορα επαγγέλματα της τεχνολογίας καθαρισμού καθώς και στο φινίρισμα επιφανειών και αρμών. Στην κατασκευή προκατασκευασμένων τμημάτων σκυροδέματος, για παράδειγμα, ο μηχανικός καθαρισμός των ξυλοτύπων και των καλουπιών χύτευσης είναι ο τομέας των βούρτσων με τροχούς και κυλίνδρους της KULLEN-KOTI. Χρησιμοποιούνται ως περιστρεφόμενα εργαλεία σε διάφορα σχέδια με χαλύβδινα, πλαστικά ή λειαντικά τελειώματα, τόσο σε αυτοματοποιημένα συστήματα καθαρισμού όσο και σε μηχανήματα με χειροκίνητη καθοδήγηση. Ελευθερώνουν τα εσωτερικά τοιχώματα των καλουπιών χύτευσης για τα προκατασκευασμένα τμήματα από σκυρόδεμα από ενοχλητικά υπολείμματα υλικών, ώστε να εξασφαλίζεται υψηλή ποιότητα επιφάνειας των μετέπειτα χυτών τμημάτων. Κατά τον καθαρισμό σανίδων ξυλότυπου, χρησιμοποιούνται για την ήπια απομάκρυνση των προσκολλήσεων από την επιφάνεια. Από την άλλη πλευρά, οι βούρτσες με κόμπους ενός δίσκου της KULLEN-KOTI είναι πολύ κατάλληλες για τον στοχευμένο καθαρισμό των αρμών διαχωρισμού και διαστολής μετά το πριόνισμα. Χρησιμοποιούνται συχνά σε κινητά μηχανήματα έργων για την απομάκρυνση των χαλαρών ή προσκολλημένων λίθων, της σκόνης ή των σωματιδίων ρύπων από τους αρμούς.

Φινίρισμα και εξευγενισμός επιφανειών

Μια άλλη εφαρμογή που σχετίζεται με τις κατασκευές και στην οποία οι κυλινδρικές βούρτσες της KULLEN-KOTI παίζουν σημαντικό ρόλο είναι το σχεδιαστικά προσανατολισμένο φινίρισμα και ο εξευγενισμός φυσικών λίθων και λίθων από σκυρόδεμα. Τα συστήματα βούρτσας που χρησιμοποιούνται για το σκοπό αυτό χρησιμοποιούνται, για παράδειγμα, για τη δόμηση των επιφανειών πλακών γρανίτη και μαρμάρου καθώς και πλακών πρόσοψης, τοιχοποιίας και πλακόστρωσης, προκειμένου να επιτευχθούν διάφορα οπτικά εφέ. Για την πραγματοποίηση ειδικών εφέ vintage και γήρανσης, η εταιρεία προσφέρει ειδικές βούρτσες αντίκες, ενώ αν ο στόχος είναι πολύ λείες επιφάνειες, η KULLEN-KOTI συνιστά λειαντικές βούρτσες κυλίνδρων με κόκκους καρβιδίου του πυριτίου. Η εξαιρετικά αποτελεσματική χρήση των σπειροειδών κυλινδρικών βουρτσών της KULLEN-KOTI στις λεγόμενες μηχανές μπούκλωσης είναι επίσης ευρέως διαδεδομένη. Χάρη στις ειδικές λειαντικές τρίχες Anderlon (ANS fill), επιτρέπουν τον ταυτόχρονο καθαρισμό, την εξομάλυνση και το οπτικό φινίρισμα των επιφανειών σκυροδέματος.

Σκούπισμα και καθαρισμός

Στενά συνδεδεμένη με τη χρήση των τεχνικών βουρτσών στα έργα πολιτικού μηχανικού είναι η χρήση τους στον καθαρισμό και τον καθαρισμό δημόσιων υπαίθριων χώρων. Εδώ, ειδικότερα, είναι οι περιστρεφόμενες βούρτσες σάρωσης και βοτανίσματος της KULLEN-KOTI που μπορούν να τοποθετηθούν σε μηχανήματα και οχήματα τεχνολογίας καθαρισμού και να εξασφαλίσουν καθαρούς και καλοδιατηρημένους δρόμους, πλατείες, αθλητικές εγκαταστάσεις, πάρκα και κήπους. Το χειμώνα, οι τεχνικές βούρτσες χρησιμοποιούνται επίσης για τον καθαρισμό του χιονιού.

Παρεμπιπτόντως, οι χρήστες, οι μηχανολόγοι μηχανικοί και οι μηχανικοί σχεδιασμού της κατασκευαστικής βιομηχανίας μπορούν να απευθύνονται στο Κέντρο Δοκιμών Βούρτσας της KULLEN-KOTI στο Reutlingen για τις ερωτήσεις τους σχετικά με την τεχνολογία βουρτσών. Σε ένα σύγχρονο μηχανολογικό πάρκο και υπό την καθοδήγηση ενός συνεργείου εμπειρογνωμόνων, εδώ μπορούν να πραγματοποιηθούν δοκιμές φορτίου, συγκριτικές δοκιμές, μακροχρόνιες δοκιμές ή ειδικές εφαρμογές. Το Κέντρο Δοκιμών Βούρτσας της KULLEN-KOTI μπορεί επίσης να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες για την ανάπτυξη νέων λύσεων βούρτσας ή για την περαιτέρω βελτιστοποίηση των υφιστάμενων συστημάτων βούρτσας, καθώς και δημιουργική βοήθεια σε περιπτώσεις προβλημάτων.

Περισσότερα νέα

Στοχευμένες λύσεις για εξαιρετικά λεπτή λείανση και στρογγυλοποίηση ακμών

<...
Οι τεχνικές βούρτσες αποτελούν μέρος του βασικού εξοπλισμού πολλών μηχανών και συστημάτων επεξεργασίας ξύλου εδώ και πολλά χρόνια. Χρησιμοποιούνται εδώ σε πολλά διαφορετικά σχέδια και μεγέθη.

Οι κύλινδροι μετα&p...

Η αποφλοίωση με βούρτσα θεωρείται μία από τις πιο ευέλικτες και μερικές φορές πιο οικονομικές μεθ...

Η KULLEN-KOTI θα παρουσιάσει τους κυλίνδρους μεταφοράς κλιβάνων της στην έκθεση Aluminium 2022 Οι κύλινδροι μεταφοράς κλιβάνων της KULLEN-KOTI είναι εξοπλισμένοι με ειδικά συρματόσχοινα που είναι ανθεκτικά στη θερμοκρασία έως και 1.200 °C. Χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις οριζόντιες γραμμές των εγκαταστάσεων θερμικής επεξεργασίας. Χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στις οριζόντιες γραμμές των μονάδων θερμικής επεξεργασίας, όπου επιτρέπουν την ακριβή και φιλική προς την επιφάνεια μεταφορά πλακών και φύλλων αλουμινίου. Στη φετινή έκθεση ALUMINIUM στο Ντίσελντορφ, η KULLEN-KOTI θα παρουσιάσει αυτόν τον εξαιρετικό τύπο βούρτσας και θα παρέχει πληροφορίες για τις πολυάριθμες δυνατότητες εξατομικευμένης τελειοποίησής του. Η εταιρεία θα βρίσκεται στην αίθουσα 7Α στο περίπτερο D30.
Η KULLEN-KOTI παρουσιάζει λύσεις βούρτσας για αυτοματοποιημένο ξεχόνδρισμα