Κατάλογος
Κατάλογος

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

28.09.2023 00:09

Η PFISTERER αναπτύσσει για την TenneT την πρώτη παγκοσμίως εφαρμόσιμη λύση επισκευής για υποβρύχια καλώδια έως 170 kV


Winterbach, Γερμανία - 26.09.2023 -

Ο διαχειριστής του δικτύου μεταφοράς TenneT ανέθεσε στην PFISTERER την ανάπτυξη ενός καθολικού χιτωνίου επισκευής για υποβρύχια καλώδια. Η λύση ενός μεγέθους που ταιριάζει σε όλους προορίζεται για την επισκευή βλαβών καλωδίων που εμφανίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά με ελάχιστη προσπάθεια αποθήκευσης - εντελώς ανεξάρτητα από τη δομή ή τον κατασκευαστή των χρησιμοποιούμενων καλωδίων. Είναι η πρώτη φορά παγκοσμίως που υλοποιείται μια τέτοια λύση. Για τον διαχειριστή του συστήματος μεταφοράς, αυτό δημιουργεί εντελώς νέες δυνατότητες για την αποθήκευση και την επισκευή υποβρυχίων καλωδίων.

Η TenneT διαχειρίζεται περισσότερες από τριάντα συνδέσεις δικτύου υποβρυχίων καλωδιακών πλατφορμών εναλλασσόμενου ρεύματος 155 kV και 220 kV στη Βόρεια Θάλασσα στα ανοικτά των γερμανικών και ολλανδικών ακτών, οι οποίες μεταφέρουν ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από υπεράκτια αιολικά πάρκα στην ηπειρωτική χώρα. τα τελευταία 15 χρόνια, για τις συνδέσεις υποβρυχίων καλωδίων έχουν χρησιμοποιηθεί πολυάριθμοι διαφορετικοί τύποι καλωδίων με διαφορετικές διατομές αγωγών και από διαφορετικούς κατασκευαστές καλωδίων. Προκειμένου να είναι δυνατή η επισκευή τυχόν βλαβών καλωδίων που μπορεί να προκύψουν, διατηρούνται σε απόθεμα εφεδρικά καλώδια, χιτώνια επισκευής ειδικά για το χρησιμοποιούμενο καλώδιο και ανταλλακτικά για κάθε συγκεκριμένη σύνδεση. Αυτό απαιτεί πολύ αποθηκευτικό χώρο και ο χειρισμός είναι εξαιρετικά πολύπλοκος.

Ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης με απλοποιημένη διαχείριση αποθήκευσης
Για να μειωθεί στο ελάχιστο η πολυπλοκότητα του χειρισμού και της αποθήκευσης και ταυτόχρονα να είναι βέλτιστα εξοπλισμένη για περιπτώσεις βλάβης, η PFISTERER ανέλαβε από την TenneT να αναπτύξει ένα μανίκι επισκευής γενικής χρήσης. Αυτό επιτρέπει τη σύνδεση καλωδίων που είναι εντελώς διαφορετικά. Ανεξάρτητα από χαρακτηριστικά όπως ο κατασκευαστής του καλωδίου, τα υλικά και η διατομή του αγωγού, οι βλάβες στα υποβρύχια καλώδια μπορούν να επισκευαστούν γρήγορα και αποτελεσματικά. "Ο καθολικός σχεδιασμός μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε ένα μόνο χιτώνιο επισκευής για όλα τα υποβρύχια καλώδια με ελάχιστη ανάγκη για ανταλλακτικά. Αυτό μας επιτρέπει να βελτιώσουμε σημαντικά τη διαχείριση των αποθεμάτων μας και είμαστε καλά προετοιμασμένοι για πιθανές περιπτώσεις βλάβης", εξηγεί ο Dirk Hansen, Project Manager for Cable Repairs στην TenneT.

Η καθολική λύση επισκευής υποβρυχίων καλωδίων έως 170 kV από την PFISTERER
Η λύση βασίζεται στο βυσματούχο μανίκι εποξειδικής ρητίνης έως 170 kV της οικογένειας προϊόντων Connex της PFISTERER. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη σε πολλές υπεράκτιες αιολικές και πετρελαϊκές πλατφόρμες ως σύνδεση μεταξύ του καλωδίου της πλατφόρμας και του καλωδίου εξαγωγής. Χρησιμοποιείται επίσης ευρέως από προμηθευτές ενέργειας στον χερσαίο τομέα ως καθολική εφεδρεία παρεμβολής. Εκτός από τον συμπαγή και στιβαρό σχεδιασμό της, εντυπωσιάζει ιδιαίτερα λόγω του γρήγορου χρόνου εγκατάστασής της. Η PFISTERER είναι μέχρι σήμερα ο μοναδικός κατασκευαστής βυσματούμενων συνδέσμων εποξειδικής ρητίνης έως 170 kV. "Είμαστε πρωτοπόροι στην πρώτη παγκοσμίως ιδέα επισκευής για συνδέσμους υποβρυχίων καλωδίων εναλλασσόμενου ρεύματος στον υπεράκτιο τομέα ως βυσματούμενη λύση. Οι αρμοί εποξειδικής ρητίνης μας είναι το βασικό συστατικό εδώ. Χάρη στην plug-in τεχνολογία τους, επιτρέπουν τη γρήγορη και αποτελεσματική επισκευή καλωδίων διαφόρων τύπων", εξηγεί ο Vukašin Basara, Senior Product Manager και Project Manager για το συγκεκριμένο έργο. εκτός από την ανάπτυξη και το σχεδιασμό των αρμών επισκευής, η παραγγελία περιλαμβάνει επίσης τη διεξαγωγή δοκιμών τύπου για τη μηχανική και ηλεκτρική πιστοποίηση του προϊόντος.
"Με το χαρτοφυλάκιο προϊόντων Connex, έχουμε δείξει ως πρωτοπόροι στην υπεράκτια αγορά πόσο γρήγορα και εύκολα μπορούν να συνδεθούν υπεράκτιες πλατφόρμες με τη χρήση βυσματούμενων εξαρτημάτων υψηλής τάσης. Τώρα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ιδέα ειδικά για υποβρύχιες εφαρμογές", λέει ο Vukašin Basara, υπογραμμίζοντας το έργο.

Καθολικό χιτώνιο επισκευής υποβρυχίων καλωδίων έως 245kV
Εκτός από την παραλλαγή έως 170kV, η PFISTERER αναπτύσσει επίσης ένα καθολικό χιτώνιο επισκευής έως 245kV για την TenneT. η ιδέα είναι να σχεδιαστεί με εξαρτήματα που είναι όσο το δυνατόν πιο παρόμοια με τη λύση 170kV. Η εστίαση είναι επίσης σε ένα κεντρικό σώμα σύνδεσης για όλες τις κατασκευές καλωδίων, το οποίο μπορεί να συνδέει διαφορετικές διατομές αγωγών και γεωμετρίες. Η διάρκεια του έργου για την ανάπτυξη και την κατασκευή του πρωτοτύπου έχει προγραμματιστεί μέχρι το τέλος του 2024.


Σχετικά με την PFISTERER
Το 1921, ο Karl Pfisterer ίδρυσε το εργοστάσιό του για ειδικά ηλεκτρικά είδη στη Στουτγάρδη με στόχο τη βελτίωση του κόσμου της μεταφοράς ενέργειας. Ο όμιλος PFISTERER ακολουθεί αυτή την αξίωση για ποιότητα και τεχνολογική πρωτοπορία για περισσότερα από 100 χρόνια. Σήμερα, η PFISTERER είναι ένας από τους κορυφαίους παγκοσμίως ειδικούς και παρόχους συστημάτων για τις ενεργειακές υποδομές - με μια πλήρη γκάμα εξαρτημάτων καλωδίων, τεχνολογίας εναέριων γραμμών και εξαρτημάτων κατά μήκος ολόκληρης της αλυσίδας μεταφοράς από την παραγωγή έως την κατανάλωση ενέργειας. Με υπερσύγχρονες διαδικασίες παραγωγής και 1.200 εργαζόμενους σε 19 διεθνείς τοποθεσίες και 5 εργοστάσια, η PFISTERER όχι μόνο συνδέει τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας του σήμερα και του αύριο, αλλά και συμβάλλει σημαντικά σε μια βιώσιμη και ασφαλή ενεργειακή υποδομή.

Σχετικά με την TenneT
Η TenneT είναι ένας κορυφαίος ευρωπαϊκός διαχειριστής δικτύου. Δεσμευόμαστε για μια ασφαλή και αξιόπιστη παροχή ηλεκτρικής ενέργειας - 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο. Συμβάλλουμε στη διαμόρφωση της ενεργειακής μετάβασης - για ένα βιώσιμο, αξιόπιστο και οικονομικά προσιτό ενεργειακό μέλλον. Ως ο πρώτος διασυνοριακός διαχειριστής συστήματος μεταφοράς, σχεδιάζουμε, κατασκευάζουμε και διαχειριζόμαστε ένα δίκτυο υψηλής και υπερυψηλής τάσης μήκους σχεδόν 25.000 χιλιομέτρων στις Κάτω Χώρες και σε μεγάλα τμήματα της Γερμανίας και ενεργοποιούμε την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας με τις 17 διασυνδέσεις μας με γειτονικές χώρες. Με κύκλο εργασιών 9,8 δισ. ευρώ και συνολικό ενεργητικό 41 δισ. ευρώ, είμαστε ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές σε εθνικά και διεθνή δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, σε ξηρά και θάλασσα. Κάθε μέρα, οι 7.400 εργαζόμενοί μας δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και, σύμφωνα με τις αξίες μας για υπευθυνότητα, θάρρος και δικτύωση, διασφαλίζουν ότι περισσότεροι από 43 εκατομμύρια τελικοί καταναλωτές μπορούν να βασίζονται σε μια σταθερή παροχή ηλεκτρικής ενέργειας. Φωτίζουμε μαζί τον δρόμο προς το μέλλον

Περισσότερα νέα


Winterbach, Γερμανία - 06 Φεβρουαρίου 2024 - Το σύστημα συνδέσεων CONNEX pluggable της PFIS...

Ο Karl-Heinz Pfisterer γίνεται επίτιμος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SE.

Winterbach, Γερμανία - 15 Ιουνίου 2023 -

Η Pfisterer, κορυφαίος πάροχος λύσεων ενεργειακή...

Η διανομή και η μεταφορά ενέργειας αποτελούν τις βασικές αρμοδιότητες της PFISTERER εδώ και σχεδό...

Από την αρχή του έτους, το Küssnacht am Rigi αποτελεί τη νέα κεντρική τοποθεσία για τους περίπου 160 υπαλλήλους μας στην Ελβετία. Για τον Όμιλο PFISTERER, ο οποίος έχει ριζώσει στην Ελβετία εδώ και δεκαετίες, αυτό σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής: στο Küssnacht, ενώνουμε τα τμήματα μας, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν στο Malters και στο Altdorf, σε ένα νέο κεντρικό κέντρο τεχνολογίας και πωλήσεων.