Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

27.11.2021 03:11

Η Eppendorf γιορτάζει τα 60ά γενέθλια μιας πολύ ιδιαίτερης πιπέτας

Το έτος 2021 σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο για όλους όσοι εργάζονται στο εργαστήριο. Πριν από 60 χρόνια, η Eppendorf λάνσαρε την πρώτη βιομηχανικά κατασκευασμένη πιπέτα με εμβολοφόρο χτύπημα στον κόσμο, αλλάζοντας για πάντα τον χειρισμό των υγρών στο εργαστήριο. Παρουσιάστηκε το 1961, η "πιπέτα Marburg Pipette" της Eppendorf διέθετε τα ίδια βασικά στοιχεία που συναντώνται ακόμα και σήμερα στα εργαστήρια: ένα έμβολο με ελατήριο που σταματάει με ακρίβεια σε έναν καθορισμένο όγκο και ένα αφαιρούμενο πλαστικό άκρο πιπέτας.

Ένα έξυπνο μυαλό αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα
Μέχρι τη δεκαετία του 1950, οι επιστήμονες έκαναν πιπέτες με το στόμα- μια τεχνική κατά την οποία ο χρήστης αναρροφούσε υγρά σε λεπτούς γυάλινους σωλήνες με το στόμα. Όχι μόνο αυτές οι στοματικές πιπέτες καθαρίζονταν συστηματικά με επικίνδυνα χημικά, όπως το θειικό οξύ, αλλά ανεπίσημες αναφορές συνέδεαν τη χρήση στοματικών πιπετών με την κατάποση επικίνδυνων ουσιών -συμπεριλαμβανομένης μιας καλλιέργειας τυφοειδούς και ακόμη και πλουτωνίου. Απογοητευμένος από τις ανεπάρκειες της στοματικής πιπετοποίησης, ο Γερμανός γιατρός Heinrich Schnitger κατασκεύασε μια "συσκευή για την ταχεία και ακριβή πιπετοποίηση μικρών ποσοτήτων υγρών" και κατέθεσε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 1958.

ΟEppendorf αναγνωρίζει τις δυνατότητες
Ο Eppendorf ήταν ο πρώτος που αναγνώρισε τη σημασία της εφεύρεσης του Schnitger και την ανέπτυξε περαιτέρω. Το έργο αυτό κατέληξε στην "Marburg Pipette" - την πρώτη εμπορική πιπέτα εμβολοφόρου χτυπήματος στον κόσμο, την οποία η Eppendorf κυκλοφόρησε το 1961. Μαζί με τον πρώτο σωλήνα Eppendorf Tube® για τη διαχείριση όγκων μικρολίτρων ("Eppi®"), μια φυγόκεντρο μικρολίτρων και έναν θερμομίκτη, η "Marburg Pipette" διαμόρφωσε το σύστημα μικρολίτρων της Eppendorf- ένα επαναστατικό σύνολο οργάνων σε πολλούς επιστημονικούς κλάδους που σήμερα ορίζει το πρότυπο στα ερευνητικά εργαστήρια σε όλο τον κόσμο.

Ένα πολλά υποσχόμενο μέλλον
Έχουν περάσει απίστευτα 60 χρόνια από τότε που η Eppendorf λάνσαρε την πρώτη εμπορική πιπέτα εμβολοφόρου χτυπήματος- ένα εργαλείο που έφερε ριζική επανάσταση στην επιστήμη. Αυτή η σημαντική στιγμή σημαίνει ότι το DNA της Eppendorf βρίσκεται σε κάθε πιπέτα εμβολοφόρου χτυπήματος που κατασκευάστηκε έκτοτε. Αλλά η ιστορία δεν τελειώνει εδώ. Η δέσμευση της Eppendorf για την παροχή των καλύτερων λύσεων χειρισμού υγρών συνεχίζει να οδηγεί σε καινοτόμους σχεδιασμούς που κάνουν την εργαστηριακή εργασία όλο και πιο αποτελεσματική, ασφαλή και γενικά καλύτερη. Σήμερα, οι πελάτες της Eppendorf μπορούν να επιλέξουν από ένα ευρύ φάσμα οργάνων, αναλωσίμων και υπηρεσιών για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε χειρισμό υγρών και να επιταχύνουν περαιτέρω την έρευνά τους


Περισσότερα νέα

Με τον Mastercycler® X40 οι καθημερινές εργαστηριακές σας ρουτίνες θα είναι όχι μόνο αξιόπιστ...

Η Takara Bio Inc (Takara Bio) και η Eppendorf SE, δύο κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των βιοεπιστημών, ανακοινώνουν με χαρά τη συνεργασία τους στο πλαίσιο στρατηγικής συμφωνίας κοινής εμπορικής προώθησης.
προωθήσεις 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 31 Δεκεμβρίου 2023
Στην Eppendorf, αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πλαστικά αναλώσιμα στο εργαστήριο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της σύγχρονης επιστήμης με το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποτελεί βασική πρόκληση για τη διαχείριση ενός εργαστηρίου βιοεπιστημών. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε την αρχή "Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση" όποτε και όπου είναι δυνατόν, και βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στη χρήση πρώτων υλών βιολογικής προέλευσης.

Φέτος, η εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf SE, με έδρα το Αμβούργο, απονέμει για 28η φορά το διάσημ...

Οι μονοκάναλες πιπέτες Eppendorf Xplorer® και Xplorer plus έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα...