Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

13.07.2022 01:07

Το Βραβείο Eppendorf για Νέους Ευρωπαίους Ερευνητές 2022 απονέμεται στην Thi Hoang Duong Nguyen, Ηνωμένο Βασίλειο

Αμβούργο, 6 Ιουλίου 2022

Για 27η φορά, η εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf SE με έδρα το Αμβούργο απονέμει φέτος το σημαντικό ερευνητικό της βραβείο. Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή υπό την προεδρία του καθηγητή Reinhard Jahn επέλεξε την Dr. Thi Hoang Duong Nguyen, MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, UK, ως νικήτρια του Eppendorf Award for Young European Investigators 2022.

Η Thi Hoang Duong Nguyen, γεννημένη το 1987, λαμβάνει το βραβείο των 20.000 ευρώ για την πρωτοποριακή της εργασία πάνω στη δομή και τη λειτουργία δύο συμπλόκων RNA-πρωτεΐνης που είναι απαραίτητα για όλους τους ανώτερους οργανισμούς: Spliceosome και telomerase.

"Το έργο της παρείχε θεμελιώδεις γνώσεις σχετικά με τη δομή και τη λειτουργία αυτών των συμπλόκων και θα έχει διαρκή αντίκτυπο στην κατανόηση της επεξεργασίας RNA και της σταθερότητας του γονιδιώματος", ανέφεραν οι κριτές.

Thi Hoang Duong Nguyen: "Αισθάνομαι ταπεινή και τιμητική η βράβευσή μου με το βραβείο Eppendorf 2022. Είμαι πολύ ευγνώμων στο εργαστήριό μου, στους πρώην και νυν συναδέλφους μου, στους μέντορες, στους συνεργάτες και στην οικογένειά μου, χωρίς τους οποίους αυτό δεν θα ήταν δυνατό. Το βραβείο αναγνωρίζει τη συμβολή μας στη διαλεύκανση των μοριακών μηχανισμών σημαντικών διεργασιών μέσω της απεικόνισης των τρισδιάστατων δομών των εμπλεκόμενων βιολογικών μορίων. Η τρέχουσα έρευνά μας επικεντρώνεται στα κυτταρικά μονοπάτια που διατηρούν τα απαραίτητα χρωμοσωμικά καλύμματα για τη διατήρηση της γονιδιωματικής πληροφορίας. Αποτυχίες σε αυτά τα μονοπάτια έχουν ως αποτέλεσμα πολυάριθμες ανθρώπινες ασθένειες. Ελπίζουμε ότι οι γνώσεις που θα αποκτηθούν από το έργο μας θα διευκολύνουν τις θεραπευτικές εξελίξεις για τη θεραπεία αυτών των ασθενειών".

Η τελετή απονομής του βραβείου πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουλίου 2022 στο Κέντρο Προηγμένης Εκπαίδευσης του Ευρωπαϊκού Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στη Χαϊδελβέργη της Γερμανίας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους υποβολής αιτήσεων, τα κριτήρια επιλογής και τους προηγούμενους νικητές του βραβείου Eppendorf Award for Young European Investigators μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση www.eppendorf.com/award.

Με το Βραβείο Eppendorf για Νέους Ευρωπαίους Ερευνητές, το οποίο θεσπίστηκε το 1995, η Eppendorf SE τιμά το εξαιρετικό έργο στη βιοϊατρική έρευνα και υποστηρίζει νέους επιστήμονες στην Ευρώπη έως 35 ετών. Το βραβείο Eppendorf απονέμεται σε συνεργασία με το επιστημονικό περιοδικό Nature. Ο νικητής του βραβείου επιλέγεται από ανεξάρτητη επιτροπή αποτελούμενη από τον καθ. Reinhard Jahn (Max Planck Institute for Biophysical Chemistry, Göttingen, Γερμανία),, Sadaf Farooqi (Wellcome-MRC Institute of Metabolic Science, Cambridge, UK), Madeline Lancaster (MRC Laboratory of Molecular Biology, Cambridge, UK), Ben Lehner (Center for Genomic Regulation PRBB, Barcelona, Spain), Maria Leptin (EMBO, Heidelberg, Germany) και Laura Machesky (Cancer Research UK Beatson Institute, Glasgow, UK).

Περισσότερα νέα

Με τον Mastercycler® X40 οι καθημερινές εργαστηριακές σας ρουτίνες θα είναι όχι μόνο αξιόπιστ...

Η Takara Bio Inc (Takara Bio) και η Eppendorf SE, δύο κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο των βιοεπιστημών, ανακοινώνουν με χαρά τη συνεργασία τους στο πλαίσιο στρατηγικής συμφωνίας κοινής εμπορικής προώθησης.
προωθήσεις 01 Σεπτεμβρίου 2023 - 31 Δεκεμβρίου 2023
Στην Eppendorf, αναγνωρίζουμε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν τα πλαστικά αναλώσιμα στο εργαστήριο. Ταυτόχρονα, γνωρίζουμε ότι η εξισορρόπηση των απαιτήσεων της σύγχρονης επιστήμης με το ενδιαφέρον για το περιβάλλον αποτελεί βασική πρόκληση για τη διαχείριση ενός εργαστηρίου βιοεπιστημών. Ως εκ τούτου, ακολουθούμε την αρχή "Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση" όποτε και όπου είναι δυνατόν, και βασιζόμαστε όλο και περισσότερο στη χρήση πρώτων υλών βιολογικής προέλευσης.

Φέτος, η εταιρεία βιοεπιστημών Eppendorf SE, με έδρα το Αμβούργο, απονέμει για 28η φορά το διάσημ...

Οι μονοκάναλες πιπέτες Eppendorf Xplorer® και Xplorer plus έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα...