Κατάλογος
Κατάλογος

Eppendorf SE

  • DIN EN ISO 9001
  • ISO 17025
  • ISO 13485

26.01.2023 09:01

Διεθνής πρόκληση καταψύκτη 2023: 80°C

Η υπερθέρμανση του πλανήτη αποτελεί πρόκληση για την ανθρωπότητα - το Σαρμ ελ Σέιχ μόλις μας το υπενθύμισε ξανά. Αλλά εκτός από τα αφηρημένα παγκόσμια ζητήματα του ΟΗΕ, μικρά, προσωπικά βήματα μπορούν επίσης να βοηθήσουν. Οι συζητήσεις για την αειφορία αφορούν κυρίως την κατανάλωση ενέργειας. Ο εργαστηριακός εξοπλισμός δεν αποτελεί εξαίρεση. Ακόμη και οι πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και ενεργειακά αποδοτικοί καταψύκτες εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών εξακολουθούν να απαιτούν σημαντική ποσότητα ενέργειας για τη διατήρηση εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών -80 °C 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα, για χρόνια.

Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός My Green Lab και το Διεθνές Ινστιτούτο για Βιώσιμα Εργαστήρια (I2SL) συνεργάστηκαν για άλλη μια φορά για να βραβεύσουν τις καλύτερες ιδέες για τη βελτίωση της ψυχρής αποθήκευσης από άποψη βιωσιμότητας: The Freezer Challenge 2023.

Οι χρήστες, συμπεριλαμβανομένου και εσάς, μπορούν να κερδίσουν πόντους αναλαμβάνοντας δράση στους τομείς των ορθών πρακτικών διαχείρισης, του συντονισμού της θερμοκρασίας και άλλων τομέων, καθώς και με την ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές. Βραβεία θα απονεμηθούν σε όσους συνέβαλαν τα μέγιστα στην εξοικονόμηση ενέργειας και στη βελτίωση της αποθήκευσης δειγμάτων τους. Εκτός από τη βελτιστοποίηση του δικού μας ψυκτικού εξοπλισμού, όλοι μαθαίνουμε να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι όσον αφορά τη χρήση ενέργειας στο εργαστήριο.

Από το 2017, η Πρόκληση έχει εξοικονομήσει περισσότερες από 24 εκατομμύρια KWh ηλεκτρικής ενέργειας παγκοσμίως μέσω της βελτίωσης της ψυχρής αποθήκευσης.

Λόγω της ευθύνης μας απέναντι στο περιβάλλον, η Eppendorf είναι υπερήφανη που υποστηρίζει τη Διεθνή Πρόκληση Ψύξης 2023 για έκτη συνεχή χρονιά, ξεκινώντας από το 2018.

Περισσότερα νέα

Το Investigators 2024 πηγαίνει στον Clemens Plaschka, Αυστρία

Η ανεξάρτητη κριτική επιτροπή, υπό την προεδρία της καθηγήτριας Laura Machesky, επέλεξε την έρευν...