Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.02.2023 01:02

Υδραυλικοί κύλινδροι φρένων: ευκολότερος χειρισμός ακόμη και σε κρίσιμα περιβάλλοντα

Οι ειδικοί δειγματολήπτες χρησιμοποιούνται για την ενεργή συλλογή αερομεταφερόμενων μικροβίων σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους καθαρού χώρου για την ύψιστη προστασία των ανθρώπων και των υλικών. Για τον απλό και σε μεγάλο βαθμό ανέπαφο χειρισμό της κατασκευής, η βρετανική εταιρεία Pinpoint Scientific, η οποία ειδικεύεται στον εργαστηριακό εξοπλισμό, χρησιμοποιεί υδραυλικούς κυλίνδρους φρένων της ACE Stoßdämpfer GmbH.

Η μικροβιολογική περιβαλλοντική παρακολούθηση ρυθμίζεται μέσω της οδηγίας ISO 18593. Μια κορυφαία εταιρεία για μια σειρά εξειδικευμένου εργαστηριακού εξοπλισμού είναι η Pinpoint Scientific από το Bridgend της Ουαλίας, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η γκάμα προϊόντων περιλαμβάνει λύσεις για την παρακολούθηση του αέρα, τη συνεχή παρακολούθηση βιώσιμων σωματιδίων και λύσεις παρακολούθησης για απομονωτές. Η υψηλής ποιότητας δειγματοληψία για το εργαστηριακό προσωπικό περιλαμβάνει επίσης υψηλό επίπεδο άνεσης του χρήστη και αποτελεσματική προστασία από τη μόλυνση. Η σειρά μικροβιακών δειγματοληπτών αέρα ImpactAir της Pinpoint Scientific μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα λύσης που έχει μελετηθεί μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια. Είναι σχεδιασμένοι για συνεχή παρακολούθηση σε ερευνητικά και βιομηχανικά εργαστηριακά περιβάλλοντα, όπου η δειγματοληψία βιώσιμων σωματιδίων κατά τη διαδικασία είναι κρίσιμη. Η εργασία γίνεται με την αναρρόφηση αέρα με υψηλή ταχύτητα μέσω μιας πολύ στενής σχισμής εισόδου, οπότε τα σωματίδια, συμπεριλαμβανομένων των μικροβίων του αέρα, προσπίπτουν και προσκολλώνται σε μια εφαρμοσμένη επιφάνεια καλλιέργειας σε ένα τρυβλίο Petri. Το τρυβλίο Petri περιστρέφεται αργά κάτω από την είσοδο, ώστε να εξασφαλίζεται ότι ο αέρας προσπίπτει πάντα σε μια νέα περιοχή της καλλιέργειας. Αυτό μειώνει δραστικά την πιθανότητα διπλής πρόσκρουσης. Πρόκειται για ένα μικροβιολογικό και φυσικό φαινόμενο κατά το οποίο δύο μικρόβια καταλήγουν στο ίδιο σημείο και εμφανίζονται ως ενιαία αποικία κατά την επώαση. Προκειμένου να διευκολύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο το έργο των χρηστών, ιδίως σε περιβάλλοντα καθαρού χώρου εργαστηρίων της βιομηχανίας τροφίμων ή της ιατρικής βιομηχανίας, καθώς και στη φαρμακευτική βιομηχανία κατά τη δειγματοληψία, οι σχεδιαστές της Pinpoint Scientific απευθύνθηκαν σε έναν βρετανικό διανομέα της ACE Stoßdämpfer GmbH κατά την αναζήτηση εξαρτημάτων υψηλής ποιότητας για τον έλεγχο της ταχύτητας. Αφού εξέτασε όλες τις απαιτήσεις και τις επιθυμίες, συνέστησε υδραυλικούς κυλίνδρους φρένων κατασκευασμένους στη Γερμανία για τη λειτουργία του καπό.

Υδραυλικοί κύλινδροι φρένων για μια ειδική λύση



Ο Wyn Gordge, ένας από τους μηχανικούς πωλήσεων της ACE στη Μεγάλη Βρετανία, περιγράφει την αρχική κατάσταση: "Έχουμε συχνά συνεργαστεί με επιτυχία με τον διανομέα μας, την εταιρεία Applied Automation, έτσι ώστε και σε αυτή την περίπτωση η παράδοση να οδηγήσει γρήγορα στο επιθυμητό αποτέλεσμα από την πλευρά του πελάτη." Περιγράφει ως καθοριστικό σημείο για τη χρήση υδραυλικών κυλίνδρων φρένων την επιθυμία του πελάτη για μια διαδικασία ανοίγματος του καπό του δειγματολήπτη χωρίς σημαντική προσπάθεια. Χωρίς αυτή την απαίτηση, τα βιομηχανικά ελατήρια αερίου από ανοξείδωτο χάλυβα της ACE, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια στην επιθυμητή ταχύτητα ανοίγματος και κλεισίματος μέσω μιας βαλβίδας, θα ήταν καταρχήν επίσης κατάλληλα ως στοιχεία μηχανής. Επειδή όμως, σε αντίθεση με τα οπτικά πολύ όμοια βιομηχανικά ελατήρια αερίου, οι υδραυλικοί κύλινδροι φρένων τύπου HB15-50 πρέπει να πατηθούν μόνο για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία ανοίγματος του καπό, η επιλογή έπεσε σε αυτά τα στοιχεία, τα οποία διαθέτει η ACE στον τομέα της ρύθμισης της ταχύτητας. Ένα άλλο πλεονέκτημα για αυτή την εφαρμογή είναι το γεγονός ότι αυτοί οι κύλινδροι φρένων επιτρέπουν μια ήπια διαδικασία κλεισίματος με πρόσθετη απόσβεση.

Η ACE ως εξειδικευμένη μάρκα του ομίλου Stabilus και η Applied Automation ως έμπειρος διανομέας εξαρτημάτων για εργαστηριακή τεχνολογία μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν ένα άλλο πλεονέκτημα. Γνωστή ως συνεργάτης ανάπτυξης και εκτιμημένη για τις εξατομικευμένες λύσεις ακόμη και για μικρές ποσότητες, η ACE πέτυχε ένα υδραυλικό κατόρθωμα: Δεδομένου ότι οι δειγματολήπτες ImpactAir χρησιμοποιούνται κυρίως σε κρίσιμα εργαστηριακά περιβάλλοντα και καθαρούς χώρους, η χρήση λαδιού μηχανής ως μέσο απόσβεσης στο σώμα του κυλίνδρου φρένου δεν ερχόταν σε συζήτηση σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Pinpoint Scientific. Λόγω αυτής της απαίτησης και λόγω των ευαίσθητων περιοχών εφαρμογής, η ACE επέλεξε ένα ειδικό φυτικό λάδι με πολύ παρόμοιο ιξώδες και διάρκεια ζωής. Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού του προϊόντος, οι σχεδιαστές της Pinpoint Scientific πρόσθεσαν στη συνέχεια μανίκια από ανοξείδωτο χάλυβα για το περίβλημα των υδραυλικών κυλίνδρων φρένων, των οποίων τα εξωτερικά σώματα κατασκευάζονται στάνταρ από επικαλυμμένο χάλυβα. Αφενός, το μέτρο αυτό εξυπηρετεί την ικανοποίηση των υψηλών απαιτήσεων υγιεινής για τη λειτουργία σε καθαρούς χώρους και, αφετέρου, το υλικό από ανοξείδωτο χάλυβα των χιτωνίων ταιριάζει απόλυτα με τον συνολικό σχεδιασμό του ImpactAir-140.

Τα στοιχεία μηχανής που χρησιμοποιούνται από την ACE είναι ιδανικά για το άνοιγμα του καπό και τη συγκράτησή του σε γωνία ανοίγματος 60 μοιρών όπως απαιτείται, χάρη στην απείρως μεταβλητή δυνατότητα ρύθμισης της δύναμης ώθησης ή έλξης μεταξύ 20 N και 800 N. Τα στοιχεία μηχανής μπορούν να ρυθμιστούν σε οποιαδήποτε θέση. Η ρύθμιση των υδραυλικών κυλίνδρων φρένων διπλής ή απλής ενέργειας γίνεται εύκολα μέσω του τμήματος ρύθμισης στο έμβολο. Λόγω της υψηλής ποιότητας και της μεγάλης διάρκειας ζωής τους, δεν υπάρχει σχεδόν κανένα όριο στις επιθυμίες των τελικών πελατών στον εργαστηριακό τομέα όσον αφορά τη συχνότητα των λειτουργιών ανοίγματος και κλεισίματος, όπως εξηγεί η Pinpoint Scientific. Κατά τα άλλα, αυτά τα στοιχεία μηχανής για την ακριβή ρύθμιση των ταχυτήτων χρησιμοποιούνται κυρίως σε μια μεγάλη ποικιλία κατασκευών αυτοκινήτων ή βιομηχανικών κατασκευών, αλλά και στις βιομηχανίες ηλεκτρονικών ειδών, επίπλων και αναψυχής.

Περισσότερα νέα