Κατάλογος
Κατάλογος

RK Rose+Krieger GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2008

23.04.2023 01:04

Λύσεις για χώρους εργασίας και συστήματα intralogistics

SensorBoard - Η εναλλακτική λύση στις οπτικές μεθόδους εντοπισμού θέσης

Με το SensorBoard για την ανίχνευση θέσης και προσανατολισμού των εξαρτημάτων, η RK Rose+Krieger ενσωματώνει μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται συνήθως στα τηλεοπτικά στούντιο στο αρθρωτό της σύστημα για εξατομικευμένες λύσεις συστημάτων. Το SensorBoard είναι ευέλικτα επεκτάσιμο και σε πολλές περιπτώσεις αντικαθιστά την τεχνολογία καμερών και αισθητήρων που απαιτεί μεγάλο κόστος. Το σύστημα δείχνει τα πλεονεκτήματά του ιδιαίτερα σε συνδυασμό με (συνεργαζόμενα) ρομπότ, συστήματα αξόνων και την περαιτέρω αυτόματη επεξεργασία των προϊόντων.


Η τεχνολογία SensorBoard αναπτύχθηκε αρχικά για να επιτρέπει τη μη επανδρωμένη μετακίνηση τηλεοπτικών καμερών από το γραφείο ελέγχου στο στούντιο, αλλά έχει επίσης ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στη βιομηχανία. Είτε πρόκειται για συστήματα αυτοματισμού, τεχνολογία μεταφοράς, μηχανές επεξεργασίας ή σταθμούς εργασίας και αυτοματοποιημένα οχήματα καθοδήγησης (AGV) - όπου απαιτείται ακριβής τοποθέτηση ή χειρισμός ελεύθερα τοποθετημένων εξαρτημάτων, η SensorBoard δείχνει τα πλεονεκτήματά της. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, σε αντίθεση με τη συμβατική τεχνολογία αισθητήρων και καμερών, η απόδοση του SensorBoard δεν επηρεάζεται αρνητικά από ανεπαρκείς ή ακραίες ή μεταβαλλόμενες συνθήκες φωτισμού, ούτε από ρύπους, σκόνη ή λάδια.


Το SensorBoard αποτελείται από τουλάχιστον δύο επιφάνειες αισθητήρων και είναι ευέλικτα κλιμακούμενο από 100 τετραγωνικά χιλιοστά. Εάν συνδυαστεί με ένα cobot, το τελευταίο τοποθετεί ή ανιχνεύει εξαρτήματα που βρίσκονται σε μια επιφάνεια αισθητήρα ή στο χώρο με ακρίβεια 0,01 χιλιοστών και τα πιάνει με τόση ακρίβεια, σαν να ήταν μηχανικά συνδεδεμένο το σύστημα. Χρησιμοποιείται σε χειροκίνητα καροτσάκια cobot (ή ακόμη και σε πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα AGV) που κινούνται μεταξύ διαφόρων σταθμών εργασίας ή γραμμών συναρμολόγησης, η τεχνολογία SensorBoard επιτρέπει την εξαιρετικά ακριβή τοποθέτηση του εκάστοτε οχήματος στον προορισμό του και το προετοιμάζει έτσι για περαιτέρω πλήρως αυτοματοποιημένο χειρισμό προϊόντων από ένα ευρύ φάσμα βιομηχανιών.


Η θυγατρική RK Rose+Krieger RK-AHT ενσωματώνει την τεχνολογία SensorBoard σε λύσεις για κάθε πελάτη. Η εταιρεία προσφέρει λύσεις για χειροκίνητες, ημιαυτόματες ή πλήρως αυτόματες εργασίες σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών περιβαλλόντων.


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν τώρα να γνωρίσουν τις νέες λύσεις SensorBoard σε δράση στον εκθεσιακό χώρο της RK-AHT στο Bienenbüttel.

Περισσότερα νέα

Ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για την εσωτερική ροή εμπορευμάτων
Νέοι οδηγοί ολίσθησης με προσαρμοσμένη τοποθέτηση
Η σταθερή μονάδα διπλού σωλήνα αντισταθμίζει τις υψηλές ροπές κάμψης
Έξυπνη τεχνολογία σύνδεσης ως εναλλακτική λύση στις συγκολλητές συνδέσεις
Ο Björn Riechers αναλαμβάνει τη διοίκηση της RK Rose+Krieger GmbH από τον Dr. Gregor Langer