Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

21.06.2023 00:06

Αθόρυβο μαλακά, συμπιεστής: Οι αποσβεστήρες κραδασμών ACE κάνουν το πολυτελές αυτοκινούμενο τροχόσπιτο αθόρυβο

Αναβάθμιση ενός μεγάλου πολυτελούς τροχόσπιτου με φθηνά, μικρά εξαρτήματα: Αυτό που ακούγεται παράδοξο το πραγματοποίησε ένας Ολλανδός σχεδιαστής, εξοπλίζοντας τους αεροσυμπιεστές του αυτοκινούμενου του με αποσβεστήρες κραδασμών της ACE Stoßdämpfer GmbH ως έξτρα εξοπλισμό και εξασφαλίζοντας ησυχία στο εσωτερικό του

Τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα είναι στη μόδα και υπάρχουν πολλές διαφορετικές κινητές επιλογές για ατομικά ταξίδια. Μία από τις πιο πολυτελείς είναι τα λεγόμενα οχήματα αναψυχής (RV) από διάφορους παρόχους στις ΗΠΑ. Με τους κομψούς εσωτερικούς χώρους, τους αποκλειστικούς εξωτερικούς χώρους και τους ισχυρούς κινητήρες τους, τα τροχόσπιτα αυτής της κατηγορίας έχουν εξελιχθεί σε ξενοδοχεία πέντε αστέρων. Ούτε τα δυνατά βουητά συστήματα κλιματισμού ούτε άλλα τεχνικά συστήματα που λειτουργούν με τη δύναμη των συμπιεστών, όπως η αερανάρτηση, το άνοιγμα και κλείσιμο των θυρών ή τα συστήματα υγιεινής, ταιριάζουν στην εικόνα. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, ο πρόσθετος θόρυβος που προκαλούν αυτοί οι καταναλωτές δεν είναι ακόμη ενοχλητικός, επειδή ο συμπιεστής που συνδέεται με τον κινητήρα παρέχει στη συνέχεια τον πεπιεσμένο αέρα. Αλλά μόλις σταματήσουν, οι ταξιδιώτες θέλουν να έχουν την ησυχία τους με την κυριολεκτική έννοια του όρου. Σε αυτή την περίπτωση, δύο επιπλέον συμπιεστές αναλαμβάνουν να εξασφαλίσουν μια άνετη ατμόσφαιρα διαβίωσης όταν το όχημα είναι σταθμευμένο. Αναλυτικότερα, το πρόβλημα με το σύστημα παροχής αέρα για την ανάρτηση, τις πόρτες και τις τουαλέτες ήταν οι στερεώσεις των αντίστοιχων συμπιεστών. Τοποθετημένοι σε έναν από τους τεχνικούς χώρους και τους χώρους παροχής κάτω από το αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, μετέδιδαν τους κραδασμούς στο αμάξωμα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα σαφώς αισθητές και ακουστές δονήσεις, τις οποίες ο ιδιοκτήτης δεν ήθελε να ανεχθεί, ιδίως επειδή οι δύο μικρότεροι συμπιεστές λειτουργούν εναλλάξ σε διαστήματα 15 έως 30 λεπτών, ανάλογα με την κατανάλωση αέρα, γεγονός που αποδείχθηκε ανυπόφορο, ιδίως τη νύχτα.

Ηεπαγγελματική εμπειρία αποτελεί πλεονέκτημα
Ο Peter van Dijk, διάδοχος της ιδρυτικής γενιάς και ανώτερος διευθυντής της ολλανδικής εταιρείας Dijko Ovens B.V. από το Tilburg, αισθάνθηκε υποχρεωμένος να δράσει. Ως μηχανολόγος μηχανικός και ειδικός στον αυτοματισμό και τον ηλεκτρονικό έλεγχο συστημάτων φούρνων με ενσωματωμένο κενό και βαθιά κατάψυξη για μεγάλα αρτοποιεία, ούτε η τεχνολογία κλιματισμού ούτε τα πνευματικά συστήματα και οι συμπιεστές είναι γι' αυτόν βιβλία με επτά σφραγίδες. Έτσι μπήκε στο Διαδίκτυο για να αναζητήσει βιομηχανικά δοκιμασμένα εξαρτήματα για την απομόνωση των δονήσεων. Μετά από μερικά κλικ, έπεσε πάνω στις σελίδες της ACE Stoßdämpfer GmbH, www.ace-ace.de, η οποία ανήκει στον όμιλο Stabilus. Παρατήρησε ότι η εταιρεία από τη Ρηνανία διαθέτει επίσης μεγάλο αριθμό λύσεων για την τεχνολογία κραδασμών, εκτός από προϊόντα από τους τομείς της τεχνολογίας απόσβεσης, της ρύθμισης της ταχύτητας και των προϊόντων ασφαλείας.

Αυτό το τμήμα της αγοράς έχει αυξανόμενη σημασία για την ACE, καθώς τα πάνελ απομόνωσης κραδασμών, οι αποσβεστήρες κραδασμών και τα ελατήρια αέρα μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για την ικανοποίηση αυστηρών απαιτήσεων για την προστασία των εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των εκπομπών θορύβου. Στην ACE, μόνο ο τομέας των αποσβεστήρων κραδασμών αποτελείται από έντεκα διαφορετικές οικογένειες προϊόντων. Συλλογικά αναφέρονται ως απομονωτές από καουτσούκ-μέταλλο, τα εξαρτήματα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Απομονώνουν τους διασπαστικούς κραδασμούς και τις δονήσεις από μηχανές και κινητήρες σε τέτοιο βαθμό ώστε να βελτιώνονται σημαντικά οι συνθήκες εργασίας για τους ανθρώπους και το περιβάλλον. Στον τομέα της τεχνολογίας μετρήσεων, για παράδειγμα, συχνά μόνο με τη χρήση τους επιτυγχάνονται αξιοποιήσιμα αποτελέσματα. Είτε πρόκειται για ισοπεδωτικά ή στιβαρά πόδια μηχανών, είτε για στοιχεία κύπελλας, είτε για στοιχεία σύνδεσης που απομονώνουν τους κραδασμούς, είτε για στοιχεία ταχείας στερέωσης, όλοι οι αποσβεστήρες κραδασμών της ACE μπορούν να χρησιμοποιηθούν καθολικά και αποτελούν ιδανικές λύσεις για την πλειονότητα των προβλημάτων κραδασμών που είναι γνωστά στις βιομηχανικές εφαρμογές. Το γεγονός ότι η διεθνώς αναγνωρισμένη υπηρεσία της ACE βοηθά και σε μεμονωμένα έργα όπως αυτό του Peter van Dijk φαίνεται από τον σχεδιασμό για την ηρεμία των συμπιεστών του αυτοκινούμενου σπιτιού με τη βοήθεια του δωρεάν εργαλείου υπολογισμού, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε αυτή τη διεύθυνση στο Διαδίκτυο:

www.ace-ace.de/de/berechnungen/schwingungsdaempfung.html




Περισσότερα νέα