Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

27.07.2023 01:07

Βιομηχανικά αμορτισέρ Σε χρήση για το σύμπαν στο εργαστήριο

Το GSI Helmholtz Centre for Heavy Ion Research στο Darmstadt διαθέτει μια μεγάλη, μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο εγκατάσταση επιταχυντή ιόντων. Ερευνητές από όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν την εγκατάσταση για πειράματα με σκοπό την απόκτηση νέων γνώσεων σχετικά με τη δομή της ύλης και την ανάπτυξη του σύμπαντος. Αναπτύσσουν επίσης νέες εφαρμογές στην ιατρική και την τεχνολογία. Το νέο διεθνές κέντρο επιταχυντών FAIR, ένα από τα μεγαλύτερα ερευνητικά έργα παγκοσμίως, κατασκευάζεται επί του παρόντος στο Darmstadt. Με το FAIR, η ύλη πρόκειται να δημιουργηθεί και να ερευνηθεί στο εργαστήριο με τρόπο που κατά τα άλλα συμβαίνει μόνο στο σύμπαν.


Το επίκεντρο του μελλοντικού κέντρου επιταχυντών FAIR είναι ο δακτυλιοειδής επιταχυντής SIS100, ο οποίος είναι εξοπλισμένος με υπεραγώγιμους μαγνήτες. Θα έχει περιφέρεια 1,1 χιλιομέτρων, ενώ η υπάρχουσα εγκατάσταση του GSI με το σύγχροτρο βαρέων ιόντων SIS18 θα χρησιμεύσει ως προ-επιταχυντής για το νέο συγκρότημα επιταχυντών. Βιομηχανικά αμορτισέρ της οικογένειας Magnum της ACE θα χρησιμοποιηθούν σε έναν από τους προγραμματισμένους δακτυλίους επιταχυντή της εγκατάστασης FAIR, τον δακτύλιο συλλέκτη, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί για την αποθήκευση και την ψύξη των ιόντων. Χρησιμοποιούνται για την ασφάλιση των τελικών θέσεων των μονάδων κίνησης που είναι εξοπλισμένες με ισχυρούς γραμμικούς κινητήρες. Τα βιομηχανικά αμορτισέρ με τις ονομασίες τύπου MA3325EUM-14xxx με ειδικό χιτώνιο στάσης και MA3325EUM-PP με κεφαλή PU τοποθετούνται στο μηχανικό τελικό στοπ της κινούμενης γραμμικής μονάδας. Κύρια αποστολή τους είναι η αποτελεσματική απορρόφηση των δυνάμεων αδράνειας σε περίπτωση ενδεχόμενων ελαττωματικών ελέγχων της μονάδας κίνησης του γραμμικού κινητήρα και έτσι η προστασία της κατασκευής. Κατά κανόνα, οι μονάδες κίνησης γραμμικών κινητήρων εξασφαλίζουν την κίνηση των κινητήριων ολισθητήρων προς δύο κατευθύνσεις κατά τη διάρκεια μιας καθορισμένης απόστασης. Αυτό πραγματοποιείται κανονικά χωρίς επαφή στο τέλος της αντίστοιχης απόστασης στις στάσεις. Για λόγους μηχανικής προστασίας των μονάδων κίνησης, οι μηχανικοί στο Ντάρμσταντ επέλεξαν τα ρυθμιζόμενα βιομηχανικά αμορτισέρ ACE με μέγεθος σπειρώματος M33. Αυτά σχεδιάστηκαν με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να αναχαιτίζουν με ασφάλεια το κινούμενο καροτσάκι, εάν αυτό κινηθεί εκτός της καθορισμένης περιοχής λόγω δυσλειτουργίας των μονάδων ρελέ του κινητήρα.

Καλά εξοπλισμένα για κάθε ενδεχόμενο

Τα υδραυλικά στοιχεία μηχανής της ACE, τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με ακρίβεια τόσο στο μπροστινό όσο και στο πίσω μέρος, μπορούν να απορροφήσουν 170 Νευτόμετρα ενέργειας ανά κύκλο με διαδρομή 23,2 χιλιοστών και μπορούν να απορροφήσουν με ασφάλεια πραγματικές δυνάμεις μάζας μεταξύ 9 και 1.700 κιλών.700 χιλιόγραμμα με ασφάλεια, χωρίς αναπήδηση και χωρίς να προκληθούν ζημιές. Εάν τα εξαρτήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, επειδή διαφορετικά την επιβράδυνση αναλαμβάνει και ο γραμμικός κινητήρας, επιτρέπονται πρόσθετες υπερβάσεις ενέργειας.

Η οικογένεια Magnum της ACE, η οποία θεωρείται η κατηγορία αναφοράς για τα βιομηχανικά αμορτισέρ μεσαίων μεγεθών, είναι εξοπλισμένη με τεχνολογία στεγανοποίησης υψηλής ποιότητας που έχει αποδειχθεί σε πολλές χιλιάδες εφαρμογές. Επιπλέον, χάρη στα σκληρυμένα έδρανα οδηγών και τα ενσωματωμένα σταθερά στοπ, αποδεικνύονται εξαιρετικά στιβαρά και ανθεκτικά σε πολλές συνθήκες λειτουργίας σε συνεχή λειτουργία. Χρησιμοποιούνται σε όλους τους τομείς της μηχανολογίας. Τυπικά πεδία εφαρμογής είναι ο αυτοματισμός και ο χειρισμός, για παράδειγμα σε εργαλειομηχανές και κέντρα κατεργασίας, όπως στην περίπτωση που περιγράφεται ως μηχανικό στοιχείο ασφαλείας ενσωματωμένο σε γραμμικές ολισθήσεις ή στο τέλος της διαδρομής περιστρεφόμενων μονάδων για την αύξηση των χρόνων κύκλου. Οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν επίσης τους αποσβεστήρες, οι οποίοι είναι απείρως ρυθμιζόμενοι χάρη στα εύκολα προσβάσιμα τμήματα ρύθμισης, στις τελικές θέσεις για την προστασία γερανογέφυρων ή στη βαριά βιομηχανία για την απορρόφηση μαζών σε πλάκες πρόσκρουσης.

Στο Darmstadt, οι τεχνικοί αποφάσισαν αφενός να εξοπλίσουν τους αποσβεστήρες με ειδικά χιτώνια αναστολής και αφετέρου με κεφαλές από πολυουρεθάνη. Ενώ το πρώτο ενισχύει την ήδη τυποποιημένη πάνω από το μέσο όρο στερεή κατασκευή των βιομηχανικών αμορτισέρ ACE, η χρήση των ειδικών κεφαλών κρούσης καθιστά δυνατή τη μείωση του θορύβου κατά 3 έως 7 dB. Από καθαρά αντικραδασμική άποψη, αυτός ο επιλεγμένος συνδυασμός έχει κάνει τα πάντα για να διασφαλίσει ότι το σύστημα FAIR είναι αθόρυβο ακόμη και στο χειρότερο σενάριο.

Περισσότερα νέα