Κατάλογος
Κατάλογος

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

PFISTERER Kontaktsysteme GmbH

  • DIN EN ISO 9001
  • DIN EN ISO 14001

01.08.2023 01:08

Η PFISTERER επανατοποθετείται και ενισχύει τη θέση της ως διεθνής τεχνολογική εταιρεία.

Ο Karl-Heinz Pfisterer γίνεται επίτιμος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της SE.

Winterbach, Γερμανία - 28 Ιουλίου 2023 - Η μετατροπή της PFISTERER Holding AG σε Ευρωπαϊκή Εταιρεία (Societas Europaea, SE) ολοκληρώθηκε με την καταχώρηση στο Εμπορικό Μητρώο (HRB 790497), η οποία πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιουλίου 2023. Η νέα νομική μορφή υπογραμμίζει τη θέση της PFISTERER ως διεθνούς τεχνολογικής εταιρείας με μελλοντικό προσανατολισμό για την τεχνολογία σύνδεσης σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας. Ταυτόχρονα, σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα για την περαιτέρω επιτυχημένη ανάπτυξη της εταιρείας ανεξάρτητα από την ιδρυτική οικογένεια.

Ως εταιρεία με παγκόσμια δραστηριότητα, η PFISTERER συμμετέχει σε πολυάριθμα έργα στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της μεταφοράς και της διανομής ενέργειας. Η μετατροπή θα επιτρέψει στην εταιρεία, με εγκαταστάσεις στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ στη Μέση και Άπω Ανατολή, καθώς και στην Ασία και την Αργεντινή, να ανταποκριθεί ακόμη καλύτερα στον διεθνή προσανατολισμό της και στη δομή των εργαζομένων της.

Το δοκιμασμένο μοντέλο διακυβέρνησης δύο επιπέδων με το Διοικητικό Συμβούλιο ως όργανο διοίκησης και το Εποπτικό Συμβούλιο ως εποπτικό όργανο θα διατηρηθεί και στη νέα δομή της SE. Ο Karl-Heinz Pfisterer, αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου και εγγονός του ιδρυτή της εταιρείας, διορίστηκε επίτιμος πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου. για περισσότερα από 50 χρόνια έφερε την ευθύνη για την εταιρεία ως μέτοχος, πρώτα στη λειτουργική διοίκηση και στη συνέχεια στο εποπτικό συμβούλιο. Τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του εποπτικού συμβουλίου αναλαμβάνει ο κ. Erich Schefold, μέχρι σήμερα πρόεδρος της επιτροπής ελέγχου.
Ήδη από τη μετατροπή σε ανώνυμη εταιρεία το 1999 τέθηκαν οι βάσεις για την ανεξάρτητη από την οικογένεια ανάπτυξη της εταιρείας. Μακροπρόθεσμα, το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα KAP πρόκειται επίσης να αναλάβει τη θέση του κ. Karl-Heinz Pfisterer ως μετόχου της εταιρείας. Η νέα νοµική µορφή και η σύνθεση των εκτελεστικών οργάνων δηµιούργησαν τη βάση για ένα µακροπρόθεσµο, ανεξάρτητο και επιτυχηµένο µέλλον για τον όµιλο PFISTERER. Ο διαχωρισμός της οικογενειακής και της εταιρικής διοίκησης έχει έτσι ολοκληρωθεί.

Η νέα νομική μορφή δεν έχει ουσιαστικά καμία επίπτωση στους συμβατικούς εταίρους και πελάτες της εταιρείας. Η έδρα της PFISTERER Holding SE θα παραμείνει αμετάβλητη στο Winterbach.

"Στόχος της PFISTERER είναι να συνοδεύσει την παγκόσμια ενεργειακή επανάσταση και να βελτιώσει τη μεταφορά και τη διανομή ηλεκτρικής ενέργειας", δηλώνει ο καθηγητής Dr. Wolfgang Blättchen, πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου. "Με την πάροδο των ετών, έχουμε εξελιχθεί σήμερα σε έναν από τους κορυφαίους παγκόσμιους παρόχους τεχνολογίας για την επαφή, τη μόνωση και τη σύνδεση ηλεκτρικών αγωγών."

Κατά τη διάρκεια της μετατροπής σε SE, η PFISTERER Holding SE σκοπεύει επίσης να προωθήσει περαιτέρω την αφοσίωση των εργαζομένων. Η σύσταση ενός συμβουλίου εργαζομένων SE θα δημιουργήσει ένα διακρατικό όργανο εκπροσώπησης των εργαζομένων. "Σε ένα τέτοιο όργανο βλέπουμε την ευκαιρία για το εργατικό δυναμικό μας να αναπτυχθεί περαιτέρω μαζί πέρα από τα εθνικά σύνορα", εξηγεί ο Johannes Linden, εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου. "Ανυπομονούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω τον αναπτυσσόμενο και ποικιλόμορφο οργανισμό μας και την εταιρική μας κουλτούρα σε ένα διεθνές περιβάλλον."

Το Διοικητικό Συμβούλιο αναμένει ισχυρή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια. "Οι μελλοντικές δυνατότητες του έργου μας είναι τεράστιες", εξηγεί το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Dr. Konstantin Kurfiss. "Βρισκόμαστε εν μέσω μιας δυναμικής ανάπτυξης που οφείλεται στην παγκόσμια στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην επέκταση των δικτύων και στην αυξανόμενη ζήτηση ενέργειας. Ως πρωτοπόρος και κινητήριος μοχλός της καινοτομίας, είμαστε υπερήφανοι που διαμορφώνουμε ενεργά την ενεργειακή μετάβαση."

Περισσότερα νέα


Winterbach, Γερμανία - 06 Φεβρουαρίου 2024 - Το σύστημα συνδέσεων CONNEX pluggable της PFIS...

Winterbach, Γερμανία - 15 Ιουνίου 2023 -

Η Pfisterer, κορυφαίος πάροχος λύσεων ενεργειακή...

Η διανομή και η μεταφορά ενέργειας αποτελούν τις βασικές αρμοδιότητες της PFISTERER εδώ και σχεδό...

Από την αρχή του έτους, το Küssnacht am Rigi αποτελεί τη νέα κεντρική τοποθεσία για τους περίπου 160 υπαλλήλους μας στην Ελβετία. Για τον Όμιλο PFISTERER, ο οποίος έχει ριζώσει στην Ελβετία εδώ και δεκαετίες, αυτό σηματοδοτεί την αυγή μιας νέας εποχής: στο Küssnacht, ενώνουμε τα τμήματα μας, τα οποία προηγουμένως βρίσκονταν στο Malters και στο Altdorf, σε ένα νέο κεντρικό κέντρο τεχνολογίας και πωλήσεων.