Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

22.12.2023 01:12

Αμορτισέρ ασφαλείας

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση

Όλο και ταχύτερες λήψεις παρακολούθησης, όλο και υψηλότερης ανάλυσης εικόνες: με την πρόοδο της τεχνολογίας ψηφιακών ταινιών στα στούντιο των εταιρειών παραγωγής και των ραδιοτηλεοπτικών φορέων, οι απαιτήσεις για την ποιότητα και την ασφάλεια του εξοπλισμού αυξάνονται. Ένας από τους ηγέτες της αγοράς για γερανούς, dollies και συστήματα παρακολούθησης δεν παίρνει κανένα ρίσκο και βασίζεται σε υδραυλικά αμορτισέρ ασφαλείας ως ένα μέρος της τεχνολογίας πέδησης.

"Στιβαρή υποστήριξη σε κάθε πλατό" είναι η υπόσχεση ποιότητας της Egripment, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται παγκοσμίως και ειδικεύεται στον τεχνικό εξοπλισμό των κινηματογραφικών και τηλεοπτικών ομάδων και στις αντίστοιχες υπηρεσίες. Οι ειδικοί στην τεχνολογία στούντιο από την Ολλανδία στηρίζουν το μείγμα υψηλής τεχνολογίας και υπηρεσιών μετά την πώληση με εγγύηση εφ' όρου ζωής για τα dollies και τους γερανούς τους. Επομένως, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι λύσεις της Egripment βρίσκονται σε πολλές παραστάσεις και εκδηλώσεις, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Για παράδειγμα, η εταιρεία προμηθεύει ερπύστριες τόσο για επίγειες όσο και για κρεμαστές κατασκευές και αντίστοιχα τηλεχειριζόμενα dollies, τα οποία αποτελούν βασικά μέρη του προγράμματος για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές σε υπαίθριες, αίθουσες και στούντιο ή συναυλίες, καθώς και για αθλητικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων των Ολυμπιακών Αγώνων.

The Fast and the Furious

Εκτός από την ποιότητα και την υποστήριξη, η Egripment προσφέρει ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα: τεχνογνωσία μηχανικής που βασίζεται σε περισσότερα από 40 χρόνια πρακτικής εργασίας στον κλάδο. Προκύπτει από τις καθημερινές επαφές με οπερατέρ, συνεργεία, χειριστές και τεχνικούς που εργάζονται σε

συνεχώς υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο. Σε συνδυασμό με την εμπειρία τους στον τομέα, η Egripment δίνει μεγάλη προσοχή στον σχεδιασμό και την καινοτομία. Μαζί με τις συνεχείς διαβουλεύσεις, η εταιρεία διασφαλίζει ότι τα προϊόντα της ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων των κινηματογραφικών αγορών. Το αποτέλεσμα είναι η ανάπτυξη μιας εξελιγμένης σειράς γερανών Egripment, dollies, απομακρυσμένων κεφαλών κάμερας και διαφόρων συστημάτων παρακολούθησης.

Ο Rick Velthof, παγκόσμιος διευθυντής πωλήσεων της Egripment, εξηγεί: "Εκτός από την υψηλή ποιότητα, οι πελάτες μας αναμένουν υψηλό επίπεδο αξιοπιστίας από τις λύσεις μας, το οποίο τεκμηριώνουμε, για παράδειγμα, με εγγυήσεις διάρκειας ζωής" Ο ίδιος απεικονίζει τις απαιτήσεις που τίθενται στις κατασκευές της Egripment με αυτή τη σύγκριση: "Ενώ πριν από λίγο καιρό ήταν ακόμη δυνατό να τερματίζονται πλάνα παρακολούθησης με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα στοπ και να ασφαλίζεται το τηλεχειριζόμενο καροτσάκι της κάμερας στο σύστημα τροχιάς στις τελικές θέσεις με τη χρήση λαστιχένιων απομονωτών, οι σημερινές ταχύτητες στα στούντιο ή στις αθλητικές μεταδόσεις είναι πολύ υψηλές για αυτού του είδους τα στοιχεία ασφαλείας. Μια άλλη περίπτωση είναι η ανάλυση που μπορεί να επιτευχθεί, η οποία είναι ήδη 8K" Υψηλά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως αυτά απαιτούν την τρέχουσα τεχνολογία στούντιο και ηχογράφησης να βαθμονομούνται με μεγάλη ακρίβεια πριν από τη χρήση και να διατηρούν το ίδιο υψηλό επίπεδο ποιότητας δεδομένων καθ' όλη τη διάρκεια της παραγωγής. Rick Velthof: "Υπό αυτές τις συνθήκες, δύσκολα μια παραγωγή μπορεί να αντέξει οικονομικά να ξοδέψει πολύ χρόνο για την επαναβαθμονόμηση μιας κάμερας και ενός dolly που έχουν πέσει στα ελαστικά ρυθμιστικά λόγω λανθασμένης λειτουργίας ή ξαφνικής διακοπής ρεύματος και στη συνέχεια αναπήδησαν πίσω. Για να επανέλθει αυτό το ντουέτο σε αρμονία με τον υπόλοιπο εξοπλισμό, όπως οι οθόνες ελέγχου και το σύστημα φωτισμού, μπορεί να διαρκέσει έως και τρεις ημέρες σε μεμονωμένες περιπτώσεις."

Αυτοί οι απαράδεκτοι χρόνοι διακοπής λειτουργίας στον οπτικό τομέα είναι μια πτυχή για περισσότερες απαιτήσεις ασφαλείας, το ακουστικό μέρος της κινηματογραφικής τεχνολογίας είναι ένα άλλο, καθώς οι κινήσεις πέδησης πολλών σερβοκινητήρων και κυρίως των ελαστικών ρυθμιστών κάθε άλλο παρά αθόρυβες είναι και μπορούν να ενοχλήσουν τους ηχολήπτες κατά τη διάρκεια της εργασίας τους. Η μεγαλύτερη ανησυχία, ωστόσο, είναι η αποφυγή ακόμη πιο δαπανηρών ζημιών σε περίπτωση που το dolly και η κάμερα υποστούν σοβαρές ζημιές σε μια σύγκρουση στο τέλος της διαδρομής. "Το σύστημα Generic Track System είναι ένα τηλεχειριζόμενο σύστημα κάμερας βάρους έως 80 kg, το οποίο κινείται σε τροχιά πλάτους 40 cm με μέγιστη ταχύτητα 3 m/s σε μέγιστο μήκος 50 m και καθιστά επίσης δυνατές τις στροφές. Εάν υπάρξει πραγματική σύγκρουση στο τέλος μιας τέτοιας διαδρομής, η ζημιά μόνο στην κάμερα μπορεί να ανέλθει σε πάνω από 100.000 ευρώ", αναφέρει ο Rick Velthof. Προκειμένου να αποφευχθεί αυτού του είδους το ατύχημα στο πλατό, η ομάδα Egripment εξέτασε προσεκτικά την αγορά προϊόντων ασφαλείας στον τομέα της γραμμικής τεχνολογίας και έπεσε στην αντίληψη της ACE Stoßdämpfer GmbH από το Langenfeld της Γερμανίας, η οποία ειδικεύεται στη βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης. Από τη μία πλευρά, η προσοχή της Egripment προκλήθηκε από την ηλεκτρονική παρουσία και τη μεγάλη γκάμα λύσεων ελέγχου κίνησης στη διεύθυνση www.acecontrols.co.uk καθώς και στον ιστότοπο www.ace-ace.nl/ στα ολλανδικά. Από την άλλη πλευρά, οφείλεται επίσης στην προσωπική παρουσία της ομάδας πωλήσεων της ACE στην Ολλανδία.


Last Man Standing

Ως ένας παγκοσμίως δραστηριοποιούμενος κατασκευαστής και προμηθευτής βιομηχανικών αμορτισέρ, η ACE Controls Inc. που ιδρύθηκε πριν από 60 χρόνια κοντά στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν των ΗΠΑ, δεν είναι μόνο ο εφευρέτης των ρυθμιζόμενων αμορτισέρ και εξακολουθεί να είναι ο σημερινός τεχνολογικός ηγέτης, αλλά και μια επιχείρηση που ανήκει στον όμιλο Stabilus από το 2016. Η ACE Stoßdämpfer GmbH, η θυγατρική της με έδρα τη Γερμανία για την Ευρώπη, καλύπτει την αγορά με διανομείς αλλά και με μια ομάδα μηχανικών πωλήσεων. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όπως και σε πολλές άλλες εφαρμογές στο παρελθόν, οι Ralf Küppers και Han Titulaer, ως εκπρόσωποι της ACE στις χώρες BeNeLux, ήταν κυριολεκτικά οι πιο κοντινοί. Rick Velthof από την Egripment: "Εκτός από την καλή εντύπωση που είχαμε ήδη, κρίνοντας από την ολλανδική αρχική σελίδα της ACE, ο Ralf Küppers αντέδρασε γρήγορα και ήταν πρόθυμος να μας επισκεφτεί σε σύντομο χρονικό διάστημα, λαμβάνοντας έτσι υπόψη την κατασκευή επί τόπου και προσφέροντάς μας μια απόλυτα ταιριαστή λύση υδραυλικής απόσβεσης."

Στο Nederhorst den Berg της Βόρειας Ολλανδίας, το οποίο βρίσκεται σε άμεση γειτνίαση με το Hilversum, διεθνώς γνωστό για τον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό του, ο Ralf Küppers, χάρη στους τεχνικούς της Egripment, γνώρισε τα διάφορα συστήματα τροχιάς και τα dollies τους, καθώς και τα βασικά δεδομένα που αναφέρθηκαν όσον αφορά το βάρος, την ταχύτητα και τη διαδρομή που θα διανύσουν τα συστήματα τροχιάς. "Ως λάτρης του αθλητισμού που είχε ήδη δει σύγχρονες τηλεκατευθυνόμενες κάμερες σε χρήση, για παράδειγμα σε αγώνες κολύμβησης, πήγα στο Egripment έχοντας μια γενική ιδέα για τις επιδόσεις της γραμμικής τεχνολογίας και τις αντίστοιχες επιδόσεις επιβράδυνσης που απαιτούνται. Όμως στην πράξη, σε πολλούς τηλεοπτικούς σταθμούς, για παράδειγμα κατά τη διάρκεια τηλεπαιχνιδιών ή ζωντανών εκπομπών με πολλά γρήγορα κινούμενα άτομα ή κατά τη διάρκεια συναυλιών, τα dollies φτάνουν ταχύτητες άνω των 50 km/h. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι σε αυτή την περίπτωση όλα έπρεπε να είναι ομαλά και αθόρυβα σε περίπτωση επείγουσας διακοπής - και επίσης πολύ γρήγορα" Κατά συνέπεια, χρησιμοποίησε το λογισμικό σχεδιασμού της ACE, www.acecontrols.co.uk/uk/sizing/safety-products/online-calculation.html, εισήγαγε τα βασικά δεδομένα για τη μάζα, την ταχύτητα και την απόσταση και πρότεινε τη δοκιμαστική τοποθέτηση δύο αμορτισέρ ασφαλείας SCS33-25EU το καθένα στο τέλος της κατασκευής τροχιάς που είχε ανεγερθεί προηγουμένως για δοκιμαστικούς σκοπούς. Αυτά τα υδραυλικά στοιχεία μηχανής, τα οποία έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για εργασίες διακοπής έκτακτης ανάγκης με διάρκεια ζωής έως και 1.000 κύκλους πλήρους φορτίου, παρέχουν αξιόπιστα τις υπηρεσίες τους σε χιλιάδες βιομηχανικές εφαρμογές, κυριολεκτικά ως ο τελευταίος άνθρωπος που προστατεύει τις γραμμικές κατασκευές. Χρησιμεύουν επίσης ως ένα είδος μηχανικού αερόσακου για ευαίσθητα εξαρτήματα, όπως τα έλκηθρα και τα κατασκευαστικά μέρη που είναι προσαρτημένα σε αυτά, όταν επιταχύνονται σε μια πίστα και, στη χειρότερη περίπτωση, πρέπει να επιβραδυνθούν σε 0 km/h αμέσως και χωρίς φαινόμενο αναπήδησης, μόλις φτάσουν στην τελική θέση. Με δάφνες όπως αυτές, ο Ralf Küppers αισθάνθηκε σίγουρος ότι οι δυνάμεις ασφαλείας της εταιρείας του, που έχουν ήδη αποδείξει τις ικανότητές τους σε αμέτρητες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και που δεν είναι άγνωστες σε γερανογέφυρες και συστήματα μεταφοράς, κέντρα επεξεργασίας ή μηχανές συναρμολόγησης σε όλο τον κόσμο, θα μπορούσαν να σταθούν και κατά την πρεμιέρα τους στη βιομηχανία κινηματογράφου και τηλεόρασης.


Silent Movie

Χάρη στον συμπαγή σχεδιασμό τους με μέγεθος M33x1,5 και συνεχές σπείρωμα, τα στοιχεία ασφαλείας, βάρους 0,5 kg το καθένα, μπορούν να ενσωματωθούν γρήγορα στην κατασκευή και, με τα σκούρα, εξωτερικά σώματα από σκληρυμένο χάλυβα, δείχνουν καλά στο περιβάλλον των συσκευών κινηματογραφικών σκηνικών στο χρώμα του ανθρακίτη. "Προκειμένου να αυξηθεί η ευελιξία και να προσαρμοστεί αυτή η λύση διακοπής έκτακτης ανάγκης ακόμη καλύτερα στις ειδικές συνθήκες που επικρατούν στον πελάτη στο εργοτάξιο, οι αποσβεστήρες SCS33-25EU τοποθετούνται σε καθολικά ρυθμιζόμενα μανίκια σύσφιξης στο Egripment. Με αυτόν τον τρόπο, εκπληρώνουν τη λειτουργία της ήπιας διακοπής των dollies στο τέλος της διαδρομής και μειώνουν επίσης στο ελάχιστο τις ζημιές και τους κραδασμούς. Η ιδιαιτερότητα, ωστόσο, των καθολικά ρυθμιζόμενων μανικιών σύσφιξης είναι ότι μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε ενδιάμεσες στάσεις κατά τον καθορισμό της διαδρομής της τροχιάς και, κατ' αρχήν, μπορούν να εξασφαλιστούν απείρως μεγάλες τροχιές", αναφέρει ο Ralf Küppers για την περαιτέρω πορεία της συνεργασίας. Με διαδρομή 23,2 mm, οι αυτορυθμιζόμενοι αποσβεστήρες ασφαλείας λειτουργούν με κανονική απορρόφηση ενέργειας έως και 310 Nm ανά διαδρομή σε περίπτωση σύγκρουσης ενός dolly. Αυτό σημαίνει ότι με τις καθορισμένες τιμές μέγιστης μάζας 80 kg και ταχύτητας κίνησης 3 m/s σε περίπτωση στάσης έκτακτης ανάγκης, καταναλώνουν το 100 % της ενέργειας χωρίς επιπτώσεις αναπήδησης και εκπέμπουν την προκύπτουσα θερμότητα στο περιβάλλον μέσω του εξωτερικού χαλύβδινου σώματος. Όντας πιο σύγχρονοι για τις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας ταινιών στο πλατό χάρη στα περιγραφόμενα κύρια πλεονεκτήματα για στάσεις έκτακτης ανάγκης, οι υδραυλικοί αποσβεστήρες προσφέρουν ένα ακόμη πλεονέκτημα σε σχέση με τους προηγουμένως χρησιμοποιούμενους ελαστικούς αποσβεστήρες: Ασκούν επίσης λιγότερες δυνάμεις στήριξης στις τροχιές κατά την πρόσκρουση, δηλαδή όταν οι επιταχυνόμενες μάζες προσκρούουν στο εξάρτημα. Μετά την εγκατάσταση της λύσης της ACE δεν διαπιστώθηκε πλέον κάμψη της κατασκευής της τροχιάς κατά τη διαδικασία πέδησης στο Egripment. Η ομάδα γύρω από τον Rick Velthof έχει λάβει καλά σχόλια από τους πελάτες σχετικά με την αυξημένη ασφάλεια και τις πρόσθετες πιθανές χρήσεις της τεχνολογίας υδραυλικής απόσβεσης. Δεν δείχνει μόνο τα δυνατά της σημεία στην πλήρη κίνηση της κάμερας και στις μέγιστες ταχύτητες των 0,5 m/s, αλλά πείθει και στο άλλο άκρο του εύρους ταχυτήτων, καθώς τα αμορτισέρ ασφαλείας μπορούν να προωθηθούν μέσω της διαδρομής τους με ελάχιστη ταχύτητα ερπυσμού 0,02 m/s. Υπό αυτές τις συνθήκες, το αμορτισέρ παρέχει ελάχιστη αντίσταση στην επαφή με τις μάζες και δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα πέδησης, ώστε η ομάδα στο πλατό να μπορεί να μετακινήσει το τηλεχειριζόμενο dolly ενάντια στους αποσβεστήρες σχεδόν σε αργή κίνηση, τερματίζοντας την κίνηση της κάμερας εξαιρετικά μαλακά και πολύ αθόρυβα. Με τη σημερινή, συχνά αυτοματοποιημένη τεχνολογία και το υψηλό επίπεδο ευαισθησίας στον θόρυβο στο στούντιο, αυτό αποτελεί ένα ακόμη πλεονέκτημα σε σχέση με τους αποσβεστήρες της προηγούμενης γενιάς.





Περισσότερα νέα

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...

Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...

Ανακούφιση κατά το χειρισμό και τη μετατροπή: κατσαβίδι γενικής χρήσης με ελατήριο έλξης αερίου και δομικούς αποσβεστήρες από την ACE