Κατάλογος
Κατάλογος

Dunkermotoren GmbH

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

Dunkermotoren GmbH

  • DIN EN ISO 9001:2015
  • DIN EN ISO 14001:2015
  • DIN EN ISO 50001:2018

28.12.2023 01:12

Dunkermotoren GmbH - Περισσότερη ανεξαρτησία από τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού

Σε αβέβαιους καιρούς, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις εταιρείες να ελέγχουν τις αλυσίδες εφοδιασμού τους για κινδύνους. Το 2023, η Dunkermotoren, μια μάρκα της AMETEK, επένδυσε σημαντικά σε μέτρα για τη μείωση των γεωγραφικών εξαρτήσεων στην παραγωγή κινητήρων.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία συμβάλλει σημαντικά στον ασφαλή εφοδιασμό των πελατών της.

Επιστροφή στα τοπικά - Προσαρμοσμένη αλυσίδα εφοδιασμού για μαγνήτες σπάνιων γαιών
Οι σπάνιες γαίες, όπως το νεοδύμιο και το δυσπρόσιο, χρησιμοποιούνται σήμερα γενικά για την παραγωγή ιδιαίτερα ισχυρών μαγνητών. Η εξόρυξη αυτών των πρώτων υλών, καθώς και η παραγωγή των ίδιων των μαγνητών, πραγματοποιείται σχεδόν αποκλειστικά στην Άπω Ανατολή. Κατά συνέπεια, οι περισσότεροι κατασκευαστές κινητήρων εξαρτώνται από μεμονωμένους, μακρινούς προμηθευτές για τον εφοδιασμό τους με υλικά. Στη Dunkermotoren, τα σπάνια μαγνητικά υλικά χρησιμοποιούνται ιδίως στους σύγχρονους κινητήρες της σειράς BG και στους γραμμικούς κινητήρες της οικογένειας SL. Προκειμένου να αποφευχθούν σοβαρές διαταραχές στον εφοδιασμό, ο κατασκευαστής τεχνολογίας κίνησης ξεκίνησε ένα πρόγραμμα για τη μείωση αυτής της εξάρτησης ήδη από το 2020. Για παράδειγμα, ήταν σε θέση να περάσει την πρώτη σειρά σε μαγνήτες σπάνιων γαιών, οι οποίοι έχουν ανακυκλωμένο περιεχόμενο άνω του 75% στη διαδικασία παραγωγής, ήδη από το 2023. Και το καλύτερο είναι ότι η απόδοση και άλλες βασικές ιδιότητες του κινητήρα δεν επηρεάζονται από αυτή τη μετάβαση.

Είναι δυνατόν να γίνει χωρίς;
Εκτός από την εξασφάλιση της προμήθειας κρίσιμων υλικών, η Dunkermotoren αναπτύσσει επί του παρόντος κινητήρες συνεχούς ρεύματος χωρίς ψήκτρες που δεν απαιτούν καθόλου σπάνιες γαίες. Αυτοί οι κινητήρες δεν επιτυγχάνουν ακόμη την ίδια πυκνότητα ισχύος με τους συγκρίσιμους κινητήρες με μαγνήτες σπάνιων γαιών και επομένως δεν θα συμπεριληφθούν προς το παρόν στο βασικό χαρτοφυλάκιο. Σε περίπτωση συμφόρησης του εφοδιασμού, αυτή η εναλλακτική λύση θα είναι διαθέσιμη γρήγορα και σε μεγάλες ποσότητες. Το χαρτοφυλάκιο βουρτσισμένων κινητήρων συνεχούς ρεύματος με μαγνήτες φερρίτη της Dunkermotoren από την Ευρώπη και οι κινητήρες γενικής χρήσης εντελώς χωρίς μαγνήτες αποτελούν επίσης μια εναλλακτική λύση για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών. Και για να είναι σε θέση να σας προσφέρει ακόμη περισσότερες, ακόμη πιο βιώσιμες επιλογές στο μέλλον, η Dunkermotoren συνεργάζεται στενά με συνεργάτες που ασχολούνται με την ανάπτυξη εναλλακτικών ιδεών κινητήρων και μαγνητικών υλικών.

Ευελιξία χάρη στην αρθρωτότητα
Ένα βασικό στοιχείο των έξυπνων σερβοκινητήρων της Dunkermotoren είναι οι ενσωματωμένοι ελεγκτές που βασίζονται στη δική της "Πλατφόρμα ελέγχου κινητήρα" (MCP). Η MCP είναι μια αρθρωτή ιδέα που χρησιμοποιείται σε όλους τους έξυπνους κινητήρες BG και σε ορισμένα εξωτερικά ηλεκτρονικά συστήματα της Dunkermotoren και επιτρέπει τον προγραμματισμό διαφόρων παραμέτρων και λειτουργιών ασφαλείας.

Πολλά από τα χρησιμοποιούμενα ηλεκτρονικά εξαρτήματα μπορούν να αντικατασταθούν σχετικά εύκολα σε περίπτωση στενότητας διαθεσιμότητας. Ωστόσο, οι μικροελεγκτές, τα ολοκληρωμένα κυκλώματα οδήγησης και οι ρυθμιστές μεταγωγής, για παράδειγμα, είναι δύσκολο να αντικατασταθούν. Για το 2023, η Dunkermotoren έχει θέσει ως στόχο τη μείωση του κινδύνου διαθεσιμότητας ιδίως των μικροελεγκτών.

Αποτελούν την καρδιά των ηλεκτρονικών στοιχείων ελέγχου. Για να το επιτύχει αυτό, η Dunkermotoren έχει επιλέξει μια στρατηγική πολλαπλών τσιπ, η οποία επιτρέπει μεγαλύτερη ανεξαρτησία από μεμονωμένους κατασκευαστές. Οι αρθρωτές δομές του MCP επιτρέπουν στον κατασκευαστή να χρησιμοποιεί εναλλακτικούς μικροελεγκτές σε όλες τις σειρές με διαχειρίσιμη προσπάθεια.

Επιστροφή στις ρίζες - ψώνια στο κατώφλι
Οι μαγνήτες και τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα είναι σίγουρα τα πιο κρίσιμα εξαρτήματα όσον αφορά τις παγκόσμιες εξαρτήσεις. Αλλά η στενή σχέση με τους ευρωπαίους προμηθευτές είναι επίσης σημαντική για τη Dunkermotoren και για άλλα εξαρτήματα. Ο Γερμανός κατασκευαστής συνεχίζει αυτή την περιφερειακή εστίαση στην παραγωγή των κινητήρων του - και παράγει εκεί όπου το προϊόν είναι απαραίτητο. Από το 2023, για παράδειγμα, όλοι οι κινητήρες που πωλούνται στην Ευρώπη παράγονται επίσης αποκλειστικά στα ευρωπαϊκά εργοστάσια. Οι κινητήρες από την κινεζική εγκατάσταση πωλούνται αποκλειστικά στην Ασία. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται εκεί προέρχονται επίσης όλο και περισσότερο από την τοπική αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, η Dunkermotoren μειώνει τις παγκόσμιες εξαρτήσεις από μεμονωμένους προμηθευτές και ελαχιστοποιεί τις διαδρομές και τους χρόνους μεταφοράς, προκειμένου να προσφέρει στους πελάτες της την καλύτερη δυνατή ασφάλεια εφοδιασμού, μειώνοντας παράλληλα το οικολογικό της αποτύπωμα.

Περισσότερα νέα

Ο νέος ελεγκτής 4Q από τη Dunkermotoren προσφέρει υψηλή απόδοση σε προσιτή τιμή
Η Dunkermotoren ανοίγει το δρόμο για πλήρως αυτοματοποιημένη και ψηφιοποιημένη ενδοεφοδιαστική

Βιβλιοθήκη ασφαλείας SISTEMA για τους έξυπνους κινητήρες dPro της Dunkermotoren με STO

Η Dunkermotoren, μια μάρκα της AMETEK, είναι υπερήφανη που τροφοδοτεί το αγωνιστικό αυτοκίνητο της ομάδας Milhagem του Πανεπιστημίου του Minas Gerais με τον κινητήρα DC χωρίς ψήκτρες
Η Dunkermotoren δημοσιεύει το νέο τεύχος του περιοδικού κίνησης "mo

Από τις 14 έως τις 17 Μαΐου 2024, η έκθεση Interclean σ...