Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

05.05.2023 01:05

Εξαρτήματα ACE που υποστηρίζουν τις λαβές κενών κατά τη μεταφορά στη διαδικασία διαμόρφωσης λαμαρίνας

Μεταφορά ακατέργαστων φύλλων λαμαρίνας: τα βιομηχανικά ελατήρια έλξης αερίου ACE ανακουφίζουν τις λαβές ακατέργαστων φύλλων

Με τη βοήθεια των συσκευών χειρισμού φορτίου, η ασφαλής, ήπια ανύψωση και μεταφορά κενών λαμαρίνας για αυτοματοποιημένες διαδικασίες μπορεί να γίνει βιώσιμη. Κάθε ποσοστό λιγότερων αποβλήτων λαμαρίνας μπορεί να οδηγήσει σε εξοικονόμηση έως και 1 εκατομμύριο ευρώ κατά τη διαμόρφωση και την κοπή. Προκειμένου να αυξηθεί η ασφάλεια στη νέα σχεδίαση μιας αρπάγης κενών για την αυτοκινητοβιομηχανία, δύο γνωστοί προμηθευτές μεσαίου μεγέθους ένωσαν τις δυνάμεις τους.


Στη βιομηχανία μεταλλουργίας, οι προμηθευτές συστημάτων κατάφεραν να προσφέρουν κοπή χωρίς εργαλεία στην επεξεργασία λαμαρίνας. Για το σκοπό αυτό, τα λέιζερ κόβουν απευθείας από συνεχώς κινούμενες σπείρες χάλυβα ή αλουμινίου. Αυτό αυξάνει την κερδοφορία στο πιεστήριο. Για παράδειγμα, χάρη στον προγραμματισμό CNC, μπορεί να επιτευχθεί υψηλός βαθμός ευελιξίας με ταυτόχρονη εξοικονόμηση υλικού έως και 10 τοις εκατό. Επιπλέον, εξαλείφεται η πλήρης προσπάθεια για τη μεταφορά, την αποθήκευση και τη συντήρηση των κοπτικών εργαλείων, τα οποία μπορεί να ζυγίζουν έως και 40 τόνους. Οι προμηθευτές παραδίδουν πλέον εύκολα εγκαθιστάμενα συστήματα που καθιστούν δυνατή την παραγωγή κενών ακόμη και σε μικρότερες αίθουσες και πιεστήρια. Σε σύγκριση με τις συμβατικές, βασισμένες σε εργαλεία διαδικασίες παραγωγής, αυτό οδηγεί σε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.


Ειδικές μηχανές για τη διαμόρφωση λαμαρινών

Για να μην αναιρούνται αυτά τα πλεονεκτήματα κατά τη διάρκεια της παραγωγικής διαδικασίας, οι επιχειρήσεις μεταλλουργίας συνεργάζονται με εξειδικευμένους συνεργάτες που μπορούν να παραδώσουν ειδικές λύσεις υψηλής ποιότητας γρήγορα και αξιόπιστα. Μια τέτοια εταιρεία είναι η Nordgreif GmbH, όπου τα πάντα περιστρέφονται γύρω από την ανύψωση και τη μεταφορά βαρέων φορτίων. Όπως δείχνει αυτή η εφαρμογή, η 30χρονη ιστορία επιτυχίας θα ήταν αδιανόητη χωρίς έμπειρους μηχανικούς και εξατομικευμένα σχέδια στα κεντρικά γραφεία στο Schenefeld κοντά στο Αμβούργο. Η γκάμα των λύσεων περιλαμβάνει τσιμπίδες, αρπάγες, τραβέρσες καθώς και περιστρεφόμενες διατάξεις με μηχανική, ηλεκτρική ή υδραυλική κίνηση.

Η αυξανόμενη αυτοματοποίηση στην αυτοκινητοβιομηχανία απαιτεί επίσης νέες λύσεις στον τομέα του χειρισμού φορτίων. Αυτό οδηγεί σε αυξημένη αποδοτικότητα και ταχύτητα στις τρέχουσες διαδικασίες παραγωγής, κατά τις οποίες τα τεμάχια λαμαρίνας πρώτα διανοίγονται από ένα πηνίο και στη συνέχεια στοιβάζονται σε ειδικές παλέτες. Αυτές οι παλέτες μεταφέρονται στη συνέχεια στις πρέσες με έναν αρπάγη κενών, όπου διαχωρίζονται και πάλι και διαμορφώνονται στο επιθυμητό σχήμα υπό πίεση. Κατά τη μεταφορά λαδωμένων τεμαχίων, η λεία επιφάνεια αποτελεί ειδική απαίτηση για τη λύση σύλληψης. Για το λόγο αυτό, οι λύσεις της Nordgreif είναι εξοπλισμένες με μια ειδική διάταξη συγκράτησης: Αυτή συγκρατεί τη στοίβα των τεμαχίων πολύ σφιχτά και η ασφαλής μεταφορά είναι πάντα εγγυημένη.


Αναζητούνται βιομηχανικά ελατήρια αερίου για ειδικό μηχάνημα 10 τόνων

Για να είναι δυνατή η απρόσκοπτη παραγωγή για τον τελικό πελάτη, η Nordgreif συνεργάζεται με τον διεθνώς αναγνωρισμένο ειδικό για λύσεις απόσβεσης κάθε είδους, την ACE Stoßdämpfer GmbH. Η μακροχρόνια συνεργασία είναι επιτυχημένη επειδή και οι δύο εταιρείες προσεγγίζουν τα έργα με παρόμοιο τρόπο: Βασιζόμενες σε μια μεγάλη γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας, είναι σε θέση να αναπτύσσουν περαιτέρω εξατομικευμένες λύσεις και, αν χρειαστεί, να σχεδιάζουν νέα προϊόντα χάρη στην τεχνογνωσία τους. Η τρέχουσα γενιά κενών αρπάγων είναι μια τέτοια περίπτωση. Το καθήκον ήταν να παρέχει υποστήριξη δύναμης για ένα ρυθμιζόμενο καθ' ύψος τραπέζι κατά την ανύψωσή του στην άνω τελική θέση. Το τραπέζι είναι εξοπλισμένο με ανυψωτικό ψαλίδι και μηχανισμό βηματισμού και είναι υπεύθυνο για τη στερέωση των στοίβων των κενών. Αποτρέπει την ολίσθηση και, στη χειρότερη περίπτωση, την πτώση των κενών. Κάτι τέτοιο όχι μόνο θα διέκοπτε τις διαδικασίες εργασίας, αλλά θα προκαλούσε και δαπανηρή ζημιά στα ευαίσθητα τεμάχια λαμαρίνας. Το τραπέζι των 2.000 kg μπορεί να φορτωθεί με φορτίο κενών έως και 8.000 kg. Για την ασφαλή στερέωση του φορτίου, μία από τις λύσεις της Nordgreif ήταν να ανυψώσει το τραπέζι μετά την τοποθέτηση της αρπάγης σε αυτό, χρησιμοποιώντας τέσσερα ισχυρά, οριζόντια τοποθετημένα ελατήρια έλξης αερίου για την απελευθέρωση των κενών. Κατά την ανύψωση της αρπάγης κενών, πρέπει να είναι δυνατή η γρήγορη και ελεγχόμενη μετακίνηση του τραπεζιού εγκατάστασης προς τα κάτω, ώστε να ασφαλίζονται τα κενά. Για να υποστηρίξουν αυτές τις εργασίες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, οι ειδικοί της ACE έπρεπε να ξεπεράσουν αρκετές προκλήσεις. Με το μέγιστο φορτίο των ακατέργαστων τεμαχίων να ανέρχεται σε οκτώ τόνους, τα ελατήρια αερίου που θα επιλεγούν πρέπει, αφενός, να είναι ισχυρότερα από τα μοντέλα που διατίθενται στο εμπόριο και τα οποία συναντώνται σε καπό, καταπακτές και καπάκια, όπου επιτρέπουν το ελεγχόμενο κράτημα, την ανύψωση ή το κατέβασμα με σκοπό την υποστήριξη της ανθρώπινης μυϊκής δύναμης. Αφετέρου, πρέπει να είναι επακριβώς ρυθμιζόμενα, ώστε να επιτρέπουν ακριβώς την επιθυμητή κίνηση και ταχύτητα του τραπεζιού. Άλλη μια απαίτηση: ενώ η ACE παρέχει επίσης ένα πρόγραμμα υπολογισμού online για τις περισσότερες λύσεις, με τη βοήθεια του οποίου σχεδιάζεται και παρέχεται το κατάλληλο ελατήριο αερίου σε πέντε απλά βήματα, αυτού του είδους ο γρήγορος και ακριβής προσδιορισμός των κατάλληλων μοντέλων ήταν αδύνατον να γίνει σε αυτή την εφαρμογή λόγω παραγόντων που έπρεπε να ληφθούν υπόψη, όπως οι τροχαλίες και το βάρος κατά το κατέβασμα.

Ητεχνολογία βαλβίδων της ACE αποδεικνύεται η λύση

Το σύνολο αυτών των απαιτήσεων έδωσε στην ACE την ευκαιρία να αποδείξει όχι μόνο την ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και την ποιότητα της ομάδας εξυπηρέτησης. Πρώτα απ' όλα, η ACE προμήθευσε τέσσερα βιομηχανικά ελατήρια έλξης αερίου τύπου GZ-28-600-DD-1200N με μέγιστη δύναμη έλξης 1.200 N. Παρόλο που αυτό ήταν επιθυμητό από την ομάδα σχεδιασμού της Nordgreif, αποδείχθηκε στην πράξη ότι αυτό δεν μπορούσε να προκαλέσει την απαιτούμενη κάθοδο του τραπεζιού όπως προβλεπόταν, ούτε να επιτευχθεί η επιθυμητή ανακούφιση κατά την ανύψωση. Τα ελατήρια αερίου ήταν υπερδιαστασιολογημένα όσον αφορά τις δυνάμεις εφελκυσμού. Για το λόγο αυτό, ο Kai Boelingen, ο εμπειρογνώμονας που είναι υπεύθυνος για τις τεχνικές πωλήσεις στην περιοχή της ACE, πήγε στο Schenefeld για να μπει σε μια δοκιμαστική φάση με την ομάδα της Nordgreif, την οποία περιγράφει ως "αίσθηση των πραγμάτων". Κατά τη διαδικασία, οι τεχνικοί επωφελήθηκαν από ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτών των λύσεων υποβοήθησης ισχύος που λειτουργούν χωρίς εξωτερική παροχή ενέργειας. Η ελκτική τους δύναμη μπορεί να μειώνεται συνεχώς στην επιθυμητή τιμή εκ των υστέρων μέσω μιας βαλβίδας. Μετά την προσεκτική αποστράγγιση του αζώτου, αποδείχθηκε ότι στα 800 N το καθένα, οι δυνάμεις των εξαρτημάτων που τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο και στις δύο πλευρές της κατασκευής επιλέγονται τόσο κατάλληλα ώστε το τραπέζι να μπορεί να κινηθεί προς τα κάτω γρήγορα αλλά με ελεγχόμενο τρόπο. Ταυτόχρονα, κατά τη διαδικασία ανύψωσης, το νεκρό βάρος της αρπάγης μειώνεται σημαντικά χάρη στις συνδυασμένες δυνάμεις των 3.200 N, έτσι ώστε η κίνηση προς την άνω τελική θέση να πραγματοποιείται όπως επιθυμείται.

Για να μπορέσουν ακόμη περισσότεροι σχεδιαστές να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα αυτών των ισχυρών στοιχείων μηχανής, διατίθενται από την ACE ειδικές εκδόσεις κατόπιν αιτήματος, καθώς και μια μεγάλη γκάμα εξαρτημάτων και εξαρτημάτων σύνδεσης. Επιπλέον, για εφαρμογές με αυστηρές οδηγίες υγιεινής, όπως στην ιατρική και την τεχνολογία τροφίμων, διατίθενται επίσης παραλλαγές που γεμίζουν με ειδικά έλαια και μπορούν να παραδοθούν σε ανοξείδωτο σχεδιασμό καθώς και με απόσβεση της τελικής θέσης. Εάν οι συνθήκες περιβάλλοντος το απαιτούν, η ACE είναι σε θέση να επεκτείνει ακόμη περισσότερο το επιτρεπόμενο εύρος θερμοκρασιών από -20 °C έως 80 °C. Ωστόσο, αυτού του είδους η προσαρμογή δεν αποτέλεσε κριτήριο για την επιτυχία της νέας γενιάς λαβίδων κενών στη Nordgreif. Επίσης, χάρη στις επακριβώς ρυθμισμένες δυνάμεις των βιομηχανικών ελατηρίων έλξης αερίου της ACE, τα οποία λειτουργούν αξιόπιστα σε κάθε διαδικασία μεταφοράς, οι αυτοματοποιημένες διαδικασίες εργασίας στους τελικούς πελάτες είναι ομαλές, παρά τις μερικές φορές ελαιώδεις επιφάνειες, έτσι ώστε οι δαπανηρές απορρίψεις κενών να είναι σπάνιο αγαθό.

Περισσότερα νέα