Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.08.2023 01:08

Ασφάλεια και παραγωγικότητα στο βήμα: Universal nutrunners με μικρά αμορτισέρ από την ACE

Η ζήτηση για απολυμαντικά ήταν μεγάλη κατά τη διάρκεια της πανδημίας Corona. Η Metallatelier GmbH παρήγαγε γρήγορα μια μικρή σειρά ενός κατσαβιδιού γενικής χρήσης για έναν κατασκευαστή χημικών προϊόντων για το βίδωμα των καπακιών διαφόρων τύπων δοχείων. Το μέρος 1 αυτής της έκθεσης χρήστη αποκαλύπτει πώς η αλληλεπίδραση των έξυπνων εξαρτημάτων από την κίνηση μέχρι τους περιοριστές ροπής και τους αισθητήρες μέχρι τα μικρά αμορτισέρ στην παραγωγή οδηγεί σε μεγαλύτερη ταχύτητα στο βίδωμα, μεγαλύτερη ευελιξία στα μεγέθη των φιαλών και μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η Metallatelier GmbH διαδραματίζει ιδιαίτερο ρόλο στον τομέα της κατασκευής ειδικών μηχανών. Αυτό οφείλεται στην ευελιξία που επιδεικνύει το στούντιο από το Deggenhausen, στην περιοχή της λίμνης Constance, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του David Fuchs και το προσωπικό σε διάφορα έργα. η εταιρεία ιδρύθηκε το 1985 για να παρέχει τεχνική υποστήριξη σε φίλους καλλιτέχνες, των οποίων τις δημιουργικές και αρχιτεκτονικές ιδέες ο David Fuchs βοήθησε να υλοποιηθούν στον τομέα του μετάλλου, και συνεχίζει να υλοποιεί οράματα από την τέχνη, την αρχιτεκτονική και το ντιζάιν σε αποδεδειγμένα υψηλό τεχνικό επίπεδο. Επιπλέον, ο David Fuchs και η ομάδα του κατάφεραν το 2006 να παράσχουν σε έναν κατασκευαστή καθαριστικών μέσων ένα ειδικό μηχάνημα προστατευμένο από χρηστικό μοντέλο για άγνωστη μέχρι τότε ευελιξία και ασφάλεια αστοχίας στο αυτοματοποιημένο βίδωμα φιαλών. Έτσι γεννήθηκε το πρώτο γενικής χρήσης κατσαβίδι από την Metallatelier GmbH.


Μοναδική συσκευή για τη συναρμολόγηση βιδωτών καπακιών

Αυτή η πρώτη γενιά του ειδικού μηχανήματος αποτελεί τη βάση για μια επιτυχημένη συμβολή στην καταπολέμηση του SARS-CoV-2. Πρωταγωνιστής είναι η Bilgram Chemie GmbH, η οποία, μεταξύ άλλων, εμπορεύεται χημικά, αλλά και παράγει πρώτες ύλες πλύσης και καθαρισμού καθώς και καθαριστικά. Οι υπεύθυνοι της εταιρείας από το Ostrach στο Oberschwaben ήταν εξοικειωμένοι με το Universal Screwdriver 1.0, ιδίως με τη μοναδική συσκευή συναρμολόγησης βιδωτών καπακιών, η οποία αυτοματοποιεί το ασφαλές κλείσιμο μιας μεγάλης ποικιλίας φιαλών καθαριστικών μέσων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με κεφαλές ψεκασμού αντλίας. Έτσι ζήτησαν από τη Metallatelier να κατασκευάσει μια επόμενη σειρά. Ενώ η πρώτη γενιά αφορούσε την επιτάχυνση του χειρισμού, η εστίαση ήταν τώρα στην αύξηση της ταχύτητας παραγωγής, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στη ζήτηση για απολυμαντικά. "Από την άλλη πλευρά, ήταν απαραίτητο να προσαρμόσουμε τη σχεδίασή μας ακόμη πιο παραλλακτικά και γρήγορα σε νέα κλεισίματα και ύψη ιμάντων, επειδή ο πελάτης μας ήθελε να γεμίζει κυρίως μικρά φιαλίδια με χειροκίνητη απολύμανση σε τρεις ειδικές μηχανές", περιγράφει ο David Fuchs μέρος των νέων απαιτήσεων.

Για την επίτευξη αυτών των στόχων, η βασική αρχή λειτουργίας παρέμεινε η ίδια με εκείνη της προηγούμενης σχεδίασης: Τα φιαλίδια στερεώνονται κεντρικά κάτω από τον μηχανισμό βιδώματος με δύο σιαγόνες σύσφιξης που καλύπτονται με ελαστικό αιθυλένιο-προπυλένιο-διένιο (μονομερές) (EPDM). Στη συνέχεια, τέσσερις κύλινδροι λαβής πιάνουν το βιδωτό καπάκι και το βιδώνουν σφιχτά μέχρι να επιτευχθεί η προκαθορισμένη ροπή. Με τη βοήθεια των κάτω μικρών αμορτισέρ, όχι μόνο φρενάρει η πνευματική ολίσθηση, αλλά και η τελική θέση του μηχανισμού σύλληψης καθορίζεται επίσης από τη θέση των αμορτισέρ και έτσι το μηχάνημα προσαρμόζεται στα διάφορα μεγέθη βιδωτού πώματος. Η ολίσθηση συνήθως επίσης σταματάει από ένα μικρό αμορτισέρ πριν φτάσει στην τελική της θέση. Το ανώτερο χρησιμεύει επίσης για να διασφαλίζει ότι η ολίσθηση δεν χρειάζεται να ταξιδεύει κάθε φορά στην τελική της θέση, αλλά σταματά ήδη όταν οι κύλινδροι της αρπάγης είναι αρκετά ανοιχτοί ώστε η βιδωτή μονάδα να μπορεί να μεταφερθεί περαιτέρω. Ένας άλλος σκοπός εξοικονόμησης χρόνου του συστήματος: οι φιάλες με λαβές ή οι κεφαλές ψεκασμού αντλίας μπορούν επίσης να περιστρέφονται για καλύτερη περαιτέρω μεταφορά ή για σκοπούς συσκευασίας σε δοχεία ή για φόρτωση σε ήδη κλειστή κατάσταση και έτσι να φέρονται σε ομοιόμορφες θέσεις.






Περισσότερα νέα