Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

25.09.2021 01:09

Βιομηχανικά αμορτισέρ ACE: για αυτοματισμό

Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τη γρήγορη και αξιόπιστη διάχυση καταστροφικών ενεργειών σε αυτοματοποιημένες διαδικασίες είναι η χρήση μικρών και βιομηχανικών αμορτισέρ. Οι γραμμικές χαρακτηριστικές καμπύλες καθιστούν τα υδραυλικά εξαρτήματα ανώτερα από άλλες λύσεις απόσβεσης όταν πρόκειται για την επιβράδυνση κινούμενων μαζών γρήγορα, με ασφάλεια και ακρίβεια. Το κλειδί για την επιτυχία των στοιχείων απόσβεσης ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης σε βιομηχανική χρήση είναι η τεχνογνωσία των μηχανικών αμορτισέρ, οι τεχνικές προσομοίωσης και οι δεκαετίες περαιτέρω εξελίξεων στους τομείς της στεγανοποίησης και της τεχνολογίας ρευστών.

Ο αυτοματισμός σημείωσε πρόσφατα ραγδαία πρόοδο χάρη στις νέες εξελίξεις στην απόκτηση και επεξεργασία ηλεκτρονικών σημάτων, καθώς και στην επικοινωνία δεδομένων. Χάρη επίσης στην ισχυρότερη τεχνολογία κίνησης, οι εταιρείες είναι σε θέση να επεκτείνουν το βαθμό αυτοματοποίησης για μικρές σειρές και παραγωγή πρωτοτύπων και μεμονωμένων προϊόντων. Για παράδειγμα, πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες, ορισμένες από τις οποίες περιλαμβάνουν πολύ γρήγορες κινήσεις με πολύ μεγάλες αδρανειακές δυνάμεις. Αλλά τι χρησιμεύει η καλύτερη τεχνολογία κίνησης και αισθητήρων, αν η κινητική ενέργεια των κινούμενων μαζών είναι πολύ μεγάλη για να επιβραδυνθεί αμέσως από τα ηλεκτρικά εξαρτήματα ή τα πνευματικά Και τι γίνεται αν τα συστήματα και οι μηχανές παραλύσουν από διακοπές ρεύματος ή επιθέσεις χάκερ ενώ βρίσκονται σε πλήρη κίνηση Για αυτές και άλλες περιπτώσεις, οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν υδραυλικά εξαρτήματα, όπως τα βιομηχανικά αμορτισέρ. Ενσωματωμένα σε περιστροφικά τραπέζια, για παράδειγμα, αυτά επιτρέπουν υψηλούς ρυθμούς παραγωγής μέσω ακριβούς επιβράδυνσης σε κάθε κύκλο. Σε περιστρεφόμενους βραχίονες και συστήματα γερανογέφυρας, φρενάρουν αξιόπιστα τις γραμμικές κινήσεις και υποστηρίζουν τη γρήγορη μεταφορά εξαρτημάτων κρίσιμης χρονικής σημασίας από τον ένα σταθμό εργασίας στον άλλο. Η ACE Stoßdämpfer GmbH κατασκεύασε τα πρώτα ρυθμιζόμενα βιομηχανικά αμορτισέρ για αυτοκινητοβιομηχανίες κοντά στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ πριν από σχεδόν 60 χρόνια. Σήμερα, η εταιρεία, με έδρα το Langenfeld της Γερμανίας, αποτελεί μέρος του ομίλου STABILUS και προσφέρει όχι μόνο αμορτισέρ, αλλά και εξαρτήματα όπως βιομηχανικά ελατήρια αερίου, περιστροφικά φρένα, στοιχεία σύσφιξης και πολλές άλλες λύσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για την αποσύνδεση των κραδασμών. Τα μικρά και βιομηχανικά αμορτισέρ έχουν παραμείνει ένας κεντρικός τομέας δραστηριότητας. Όχι μόνο επειδή η μοναδική τεχνογνωσία διευρύνεται συνεχώς από τους μηχανικούς ανάπτυξης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η σειρά MAGNUM: Πώς ένα αμορτισέρ του καταλόγου γίνεται ένα μοναδικό προϊόν ειδικά για τον πελάτη

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η σειρά MAGNUM, η οποία εξελίσσεται συνεχώς τα τελευταία 20 χρόνια. Σχεδιασμένη για υψηλές απαιτήσεις και ευελιξία, αποτελείται από έξι οικογένειες ρυθμιζόμενων και αυτορυθμιζόμενων βιομηχανικών αμορτισέρ μεσαίου μεγέθους με συνολικά 17 διαφορετικούς βασικούς τύπους. Κάθε οικογένεια προϊόντων καλύπτει ένα διαφορετικό φάσμα απαιτήσεων. Για παράδειγμα, υπάρχουν ειδικά βιομηχανικά αμορτισέρ με ιδιαίτερα υψηλή απορρόφηση ενέργειας, συμπαγή σχεδιασμό και αδιαβάθμητη ρύθμιση, καθώς και μοντέλα για εξαιρετικά υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες.

Διατίθενται επίσης από το απόθεμα εκδόσεις από ανοξείδωτο χάλυβα για τους ειδικούς κανονισμούς υγιεινής της βιομηχανίας τροφίμων ή της ιατρικής τεχνολογίας. Αυτά τα εξαρτήματα, τα οποία θεωρούνται από τους χρήστες ως η κατηγορία αναφοράς των αμορτισέρ, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: επιβραδύνουν ομαλά και σταθερά σε όλη τη διαδρομή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μέγιστη προστασία της συνολικής δομής και επιτρέπει την ταχύτερη κίνηση των μηχανημάτων και των συστημάτων. Ένα πρόσθετο πλεονέκτημα της ομαλής επιβράδυνσης των υδραυλικών αποσβεστήρων είναι η σημαντικά πιο αθόρυβη λειτουργία.

Το κλειδί αυτών των πλεονεκτημάτων είναι η μοναδική τεχνολογία απόσβεσης, το πρώτο από τα οποία είναι το μανίκι πίεσης. Εξασφαλίζει ότι η κρουστική μάζα θέτει σε κίνηση το λάδι που χρησιμοποιείται σε αυτήν και τελικά μετατρέπει την κινητική ενέργεια σε θερμική ενέργεια με σχεδόν σταθερή υδραυλική πίεση. Η αγορά απαιτεί αυτό να επιτυγχάνεται με συνεχώς αυξανόμενο ρυθμό, καθώς οι κατασκευές αναμένεται να γίνονται πιο αποδοτικές και ταχύτερες. Για να καταστεί αυτό εφικτό στην τυποποιημένη οικογένεια προϊόντων MC33 έως MC64 με τα αντίστοιχα μεγέθη σπειρώματος M33x1,5 έως M64x2, οι μηχανικοί της ACE τροποποιούν, μεταξύ άλλων, τις οπές του γκαζιού με τέτοιο τρόπο ώστε το χρησιμοποιούμενο λάδι να φτάνει πίσω από το έμβολο και μέσα στο δοχείο αντιστάθμισης στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Εκτός από αυτές τις βελτιστοποιήσεις της οπισθοδρόμησης του λαδιού και των οπών, η μείωση της διαδρομής παίζει επίσης καθοριστικό ρόλο στην αύξηση των ρυθμών κύκλου. Για παράδειγμα, οι τροποποιήσεις επιτρέπουν στην εταιρεία με έδρα το Langenfeld να αυξήσει περαιτέρω τις ήδη καλές τιμές όσον αφορά την απορρόφηση ενέργειας ανά διαδρομή για τα μεμονωμένα μοντέλα από 170 Nm σε 6.780 Nm και τις ταχύτητες κρούσης από 0,02 σε 5 m/s ανά δευτερόλεπτο. Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν εφαρμογές ειδικά για τον πελάτη με ταχύτητες κρούσης 30 m/s και απορρόφηση ενέργειας αυξημένη έως και 250%. Χάρη στην τεχνογνωσία της ACE και τον ειδικό σχεδιασμό υψηλής ποιότητας των στοιχείων της μηχανής, οι αυξήσεις αυτές μπορούν να πραγματοποιηθούν όχι μόνο με αμορτισέρ MAGNUM, αλλά και με μικρά αμορτισέρ και αμορτισέρ ασφαλείας της ACE. Αυτά τα άλματα στην απόδοση υλοποιούνται στη συνέχεια σε κάθε περίπτωση με βάση τον πελάτη και σε στενό συντονισμό με τους αντίστοιχους συνεργάτες εφαρμογής.

Αρθρωτό σύστημα που περιλαμβάνει μοναδικές τεχνικές προσομοίωσης

Για τη βέλτιστη ικανοποίηση των μεμονωμένων απαιτήσεων, η ACE βασίζεται σε λογισμικό προσομοίωσης, εκτός από την εμπειρία και τις γνώσεις δεκαετιών των μηχανικών της. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην ομάδα έρευνας και ανάπτυξης από τη Ρηνανία να προσομοιώνει και να αλλάζει πλήθος παραμέτρων. Διάφορες τιμές και γραφικά, όπως καμπύλες επιβράδυνσης, καμπύλες χρόνου-μετατόπισης ή καμπύλες δύναμης-μετατόπισης στήριξης, παρέχονται στους πελάτες εκτός από την ατομική προσφορά. Εκτός από τις ιδιότητες των αποσβεστήρων και τη συμπεριφορά τους στην επιβράδυνση, στις προσομοιώσεις περιλαμβάνονται και άλλα σχετικά στοιχεία του σχεδιασμού. Πρώτα απ' όλα, αυτά περιλαμβάνουν τις χρησιμοποιούμενες μονάδες κίνησης, οι οποίες παράγουν την ενέργεια που πρέπει να διαχυθεί στην περαιτέρω πορεία. Δεύτερον, εξετάζονται λεπτομερώς οι συνθήκες λειτουργίας. Για εφαρμογές υπό ακραίες συνθήκες εκτός του τυπικού εύρους θερμοκρασιών από -12 °C έως 66 °C, η ACE προσφέρει επομένως διαφορετικά λάδια και στεγανοποιήσεις που μπορούν να σχεδιαστούν για 150 °C στην ανώτερη και -50 °C στην κατώτερη περιοχή. Για τη βιομηχανία τροφίμων μπορούν επίσης να προσφερθούν και να προσομοιωθούν εκ των προτέρων παραλλαγές συμβατές με καθαρό χώρο με λάδι για τρόφιμα και έγκριση NSFH1. Οι προστατευμένες από τη διάβρωση παραλλαγές από ανοξείδωτο χάλυβα καθιστούν δυνατή τη χρήση σε ιδιαίτερα επιθετικά περιβάλλοντα ή σε περιοχές όπου είναι σημαντική και η οπτική εμφάνιση. Τα ειδικά εξαρτήματα ολοκληρώνουν το φάσμα των πιθανών εφαρμογών. Για παράδειγμα, οι προεντάσεις μπουλονιών

επιτρέπουν κρούσεις έως και υπό γωνία 25 μοιρών χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στην τεχνολογία στεγανοποίησης και τη διάρκεια ζωής των αμορτισέρ. Αυτό μπορεί επίσης να υπολογιστεί με ακρίβεια εκ των προτέρων και έτσι μπορεί να προβλεφθεί η επιτυχία του μέτρου. Το ίδιο ισχύει και για τη χρήση κεφαλών PU για πρόσθετη προστασία από το θόρυβο.

Χάρη σε αυτό το μοναδικό αρθρωτό σύστημα σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία μηχανικής και το λογισμικό προσομοίωσης, η ACE μπορεί να εξασφαλίσει τον υψηλότερο δυνατό βαθμό ατομικότητας στον αυτοματισμό με κάθε σχεδιασμό και μετατρέπει τα υψηλής ποιότητας τυποποιημένα βιομηχανικά αμορτισέρ σε λύσεις κατά παραγγελία του πελάτη.

Περισσότερα νέα

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...