Κατάλογος
Κατάλογος

ACE Stoßdämpfer GmbH

  • RoHS
  • Reach
  • DIN ISI 9001:2015

30.09.2022 02:09

Αμορτισέρ ACE: Δομικά αμορτισέρ και αποσβεστήρες πρόσκρουσης: ασφάλεια στο δρόμο 7

Ο έβδομος άξονας καθιστά τα ρομπότ σε πολλές μονάδες παραγωγής πιο κινητά και αυξάνει την εμβέλειά τους. Για να διασφαλιστεί ότι τα ατυχήματα δεν θα καταστρέψουν αυτή την αύξηση της παραγωγικότητας, η EXPERT-TÜNKERS GmbH συνεργάζεται εδώ και χρόνια με την ACE Stoßdämpfer GmbH για την προστασία των τελικών θέσεων

Οι απαιτήσεις για ταχύτητα και κινητικότητα των λύσεων αυτοματισμού αυξάνονται. Ένας ειδικός στις αυτοματοποιημένες διαδικασίες παραγωγής είναι ο όμιλος Tünkers. Ως οικογενειακή επιχείρηση δεύτερης γενιάς, οι λύσεις προέρχονται από τις δικές της εγκαταστάσεις παραγωγής και την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε επί δεκαετίες. Η Tünkers παρέχει στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές παγκοσμίως δοκιμασμένα και ελεγμένα προϊόντα για κοινές λειτουργίες στο περιβάλλον των ρομπότ, όπως σύσφιξη, κατεργασία και μεταφορά. Οι ανθεκτικές μονάδες χαμηλής συντήρησης έχουν επίσης σχεδιαστεί για ακραίες συνθήκες λειτουργίας σε μεγάλης κλίμακας παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία και τις βιομηχανίες προμηθευτών. Το αρθρωτό σύστημα περιλαμβάνει κίνηση, κιβώτιο ταχυτήτων, έλεγχο διεργασιών και κατάλληλες διεπαφές και πλήρως χαρτογραφημένες λειτουργίες όπως σύσφιξη ή μεταφορά.

Η καινοτομία, η αξιοπιστία και η ακρίβεια στην τεχνολογία αυτοματισμού είναι επίσης κεντρικής σημασίας για τη θυγατρική EXPERT-TÜNKERS. Λειτουργώντας επίσης σε όλο τον κόσμο, το χαρτοφυλάκιο επικεντρώνεται στα περιστροφικά τραπέζια και την τεχνολογία μεταφοράς, ενώ αναπτύσσονται ολοένα και περισσότερο λύσεις ειδικά για τον πελάτη. Ένα προϊόν που συνδυάζει το δοκιμασμένο και το καινοτόμο είναι ο έβδομος άξονας της εταιρείας Lorsch στην Έσση. Πρόκειται για έναν πρόσθετο άξονα διέλευσης. Ο έβδομος άξονας αυξάνει την κινητικότητα και την εμβέλεια στη ρομποτική. Έτσι, η λύση όχι μόνο επιτρέπει στα ρομπότ να κινούνται γρήγορα στον αντίστοιχο χώρο εργασίας, αλλά και να καθοδηγούνται με ακρίβεια σε παράλληλες εργασίες ελεγχόμενης διαδρομής. Αυτό σημαίνει ότι ένα ρομπότ μπορεί να εκτελεί διάφορα στάδια εργασίας σε διαφορετικές θέσεις, με αποτέλεσμα ταχύτερες διαδικασίες, οικονομικότερη λειτουργία και εξοικονόμηση πόρων.

Απαίτηση: Χαμηλού κόστους, ανεξάρτητη από το ρεύμα διάταξη ασφαλείας τελικής θέσης

EXPERT-TÜNKERS βασίζεται σε μια στρεπτικά ανθεκτική αρθρωτή κατασκευή για τους γρήγορους, ακριβείς άξονες διέλευσης, η οποία επιτρέπει υψηλή ακρίβεια διεργασίας ακόμη και σε μήκος 30 μέτρων. Η κίνηση παρέχεται από ένα ελικοειδές οδοντωτό ράφι με σκληρυμένες πλευρές, ένα στιβαρό, ρυθμιζόμενο σύστημα οδήγησης και έναν σερβοκινητήρα γραναζιών ενσωματωμένο στο φορείο του ρομπότ. Εκτός από τις εφαρμογές κοντά στο δάπεδο, είναι επίσης εφικτή η κατασκευή γεω-μορφών με δυνατότητα διέλευσης, και χάρη στην τεχνογνωσία στους περιστρεφόμενους κυλίνδρους, ο έβδομος άξονας μπορεί επίσης να δημιουργηθεί ως καμπύλη (Σχ. 1). Είτε με είτε χωρίς καμπύλη, η σύγκρουση στις τελικές θέσεις πρέπει να αποφεύγεται σε κάθε περίπτωση. Διαφορετικά, υπάρχει ο κίνδυνος δαπανηρών διακοπών λειτουργίας εκτός από τις επισκευές των ρομπότ και της συνολικής κατασκευής.

Για το λόγο αυτό, κατά τη φάση της ανάπτυξης, η ομάδα σχεδιασμού του άξονα διέλευσης αναζητούσε προστασία που θα λειτουργούσε ανεξάρτητα από την ηλεκτρική ενέργεια. Για την EXPERT-TÜNKERS, μόνο μια εταιρεία που πληροί τα υψηλότερα πρότυπα όσον αφορά την ποιότητα και την ανθεκτικότητα ερχόταν στο προσκήνιο ως προμηθευτής για τα εξίσου μικρά και σημαντικά εξαρτήματα. Ταυτόχρονα, έπρεπε να βρεθεί μια φθηνή λύση.

Οι σχεδιαστές διαπίστωσαν ότι οι απαιτήσεις αυτές πληρούνται από την ACE Stoßdämpfer GmbH από το Langenfeld: "Γνωρίζαμε από τη συνεργασία στο παρελθόν ότι στην ACE, εκτός από την ποιότητα των προϊόντων, η εξυπηρέτηση είναι συχνά ο αποφασιστικός παράγοντας. Κατά τη διάρκεια του έργου επιβεβαιωθήκαμε σε αυτό", αναφέρει ο Nuno Martins, International Engineering Coordinator της EXPERT-TÜNKERS. Ο σχεδιασμός έδειξε ότι έπρεπε να ληφθούν υπόψη διαφορετικά βασικά δεδομένα στα δύο άκρα της διαδρομής. Για παράδειγμα, με μέγιστη ροπή κίνησης περίπου 400 Nm, έπρεπε να επιβραδυνθούν επιτυχώς στο ένα άκρο 2.500 kg με ταχύτητα 2 m/s και 4.000 kg με ταχύτητα 1 m/s. Για το λόγο αυτό, στην αρχή του έργου εγκαταστάθηκαν και στις δύο τελικές θέσεις ρυθμιστές ασφαλείας TUBUS της ACE τύπου TC134-146-S.

Λύση: Νέοι αποσβεστήρες πρόσκρουσης μονής κατεύθυνσης για τη διακοπή έκτακτης ανάγκης

Μετά την παράδοση αυτών των εξαρτημάτων, ο Nuno Martins και η ACE παρέμειναν σε επαφή, όπως αναφέρει: "Η ACE μας ενημέρωσε από νωρίς ότι επρόκειτο να κυκλοφορήσει στην αγορά μια νέα σειρά προϊόντων που υποσχόταν μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα σχέση τιμής-απόδοσης για την περίπτωσή μας" Μιλάμε για τους αποσβεστήρες πρόσκρουσης ACE. Σε αντίθεση με τους προαναφερθέντες αποσβεστήρες TUBUS, αυτά τα στοιχεία μηχανής της ACE δεν είναι αναστρέψιμα, καθώς είναι κατασκευασμένα από ειδικούς σωλήνες αλουμινίου ή χάλυβα. Αυτοί οι μη αναστρέψιμοι αποσβεστήρες ασφαλείας παραμορφώνονται σε ένα προκαθορισμένο σχήμα κατά τη διάρκεια μιας σύγκρουσης και προστατεύουν δομές όπως μια ζώνη θλίψης με ομοιόμορφη διάχυση ενέργειας 98%. Διαθέσιμα σε δέκα βασικούς τύπους με εξωτερικές διαμέτρους 87,5 mm στις εκδόσεις αλουμινίου ή 63 mm και 38 mm στις εκδόσεις χάλυβα, βρέθηκαν γρήγορα τα κατάλληλα εξαρτήματα για τις τελικές θέσεις του έβδομου άξονα της EXPERT-TÜNKERS. Η μέγιστη διαδρομή τους κυμαίνεται μεταξύ 45 mm και 160 mm, ανάλογα με τον τύπο. Οι χαμηλές δυνάμεις υποστήριξης από 13.000 Ν έως 70.000 Ν συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξασφάλιση των κατασκευών στις τελικές θέσεις.

Ένα άλλο αποφασιστικό πλεονέκτημα για τους χρήστες εργαλειομηχανών, συστημάτων μεταφοράς ή, όπως στην προκειμένη περίπτωση, στην τεχνολογία ρομπότ είναι, αφενός, το εύρος των πιθανών απορροφήσεων ενέργειας μεταξύ 670 Nm/διαδρομή και 11.200 Nm/διαδρομή. Από την άλλη πλευρά, μετά από ένα ατύχημα, το συμβάν της σύγκρουσης μπορεί να ανακατασκευαστεί από την παραμόρφωση του μονόδρομου στοιχείου και, στην καλύτερη περίπτωση, να αποφευχθεί στο μέλλον. Δεδομένου ότι η αντικατάστασή τους είναι γρήγορη και εύκολη, η εφαρμογή αυτή δείχνει πώς οι ειδικές απαιτήσεις των πελατών μπορούν να υλοποιηθούν στο σημείο αυτό με την επέκταση της γκάμας προϊόντων της ACE Stoßdämpfer GmbH. "Για εμάς, χάρη στη συνεργασία με την ACE, δημιουργήθηκε από κάθε άποψη μια πραγματικά κατάλληλη λύση ασφάλειας τελικής θέσης για τον έβδομο άξονα", συνοψίζει θετικά η EXPERT-TÜNKERS.

Περισσότερα νέα

Η ψηφιοποίηση και η προσέγγιση της λιτής διαχείρισης θεωρούνται ως μια ευπρόσδεκτη θεραπεία αδυνα...

Οι ειδικοί στη διακοπή έκτακτης ανάγκης γιορτάζουν τις πρεμιέρες στον κινηματογράφο και την τηλεόραση
Όταν πρόκειται για βιομηχανική τεχνολογία απόσβεσης, η ACE είναι ένα από τα πρώτα λιμάνια που επισκέπτονται οι περισσότεροι μηχανικοί και σχεδιαστές παγκοσμίως. Ανεξάρτητα από τις ερωτήσεις που έχουν οι ειδικοί αυτές τις ημέρες, η ACE απαντά πάντα γρήγορα, είτε μέσω διαδικτύου είτε μέσω προσωπικής επαφής στο χώρο.

Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης στο σχεδιασμό των αναπηρικών αμαξιδίων. Αυτό αποδεικνύεται από...